Stegeman boos op Duarte: 'Als je slaat, verdien je rood'

Reacties

John Stegeman heeft geen zin om Lerin Duarte de hand boven het hoofd te houden na de bekernederlaag tegen Sparta Rotterdam (0-3). De Heraclied leidde met een rode kaart de uitschakeling van zijn ploeg in het KNVB-bekertoernooi in.

Stegeman boos op Duarte: 'Als je slaat, verdien je rood'

Duarte reageerde nadat Loris Brogno van dichtbij de bal hard tegen hem aan trapte. Duarte stond op en deelde een tik in het gezicht uit. Dat rekent zijn trainer hem aan: 'We verliezen dik, maar hebben voornamelijk van onszelf verloren. Doordat we ons niet onder controle kunnen houden, verliezen we de wedstrijd. Ik vind dat je jezelf altijd moet beheersen, ongeacht wat er aan de hand is. Als je slaat, verdien je rood', stelt Stegeman in gesprek met FOX Sports.

Wel stoorde de Heracles-coach zich aan andere beslissingen van arbiter Serdar Gözübüyük, al is het ook met name het gebrek aan duidelijk dat voor irritatie zorgt bij Stegeman. 'We hebben afgelopen weekend Nijhuis gehad van wie alles mocht. Als we nu weer een scheidsrechter krijgen die alles affluit… Ja, dan moeten ze maar wat consequenter zijn. Wij gaan tot de grens. Ik houd wel van mannelijk voetbal.'

El Azzouzi
Matchwinner Zakaria El Azzouzi, die de hoofdrol opeiste met een hattrick, stipte de rode kaart die Duarte na een halfuur kreeg aan als het beslissende moment. 'Daarna zag je de wedstrijd kantelen', zegt El Azzouzi. 'We hadden veel balbezit, waardoor we het rustig konden uitspelen. Dat hebben we goed gedaan.'

Met zijn koele afwerking hielp de Ajax-huurling Sparta naar de kwartfinale, waarin de Rotterdammers het opnemen tegen FC Volendam. El Azzouzi zegt zijn draai te hebben gevonden op Het Kasteel: 'De trainingen zijn goed, de spelersgroep is fijn om in te werken en ik voel mij op mijn plek.' Met de hattrick bracht de twintigjarige aanvaller zijn seizoentotaal op acht doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.