Stegeman baalt van rode kaart: 'Niet erg handig'

Reacties

Heracles Almelo was dicht bij een goed resultaat op bezoek bij PEC Zwolle, maar de rode kaart van Mark Engberink verstierde de avond volledig volgens trainer John Stegeman.

Stegeman baalt van rode kaart: 'Niet erg handig'

'Niet erg handig van hem. Maar het gebeurt wel en daardoor geef je de wedstrijd uit handen', zegt Stegeman na afloop tegen FOX Sports. Engberink incasseerde bij een 2-2 tussenstand de rode kaart na een onbesuisde tackle op Soufian Moro.

Toch wilde de opvolger van Jan de Jonge niet te hard oordelen over de linksback. 'Hij is nog jong en wilde heel graag, maar nogmaals, het is niet handig', aldus Stegeman, die met een gemengd gevoel terugkijkt op het spel van zijn elftal.

'Ik ben niet erg tevreden, de eerste helft was ondermaats. Na de rust hebben we dat goed hersteld, alleen geef je de wedstrijd op een knullige manier weg', is het oordeel van de coach van Heracles. 'Je hebt een keer een goed resultaat nodig en ik had het gevoel dat we dat vandaag konden halen.'

Voor Heracles lonkt na de nederlaag in Zwolle het Eredivisie-record van meeste nederlagen vanaf de competitiestart. FC Volendam (seizoen 1963/64) en MVV (1968/69) verloren acht wedstrijden op rij, één meer dan de Heraclieden dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.