Steaua weer Steaua, opslag trainer Balotelli

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Steaua weer Steaua, opslag trainer Balotelli

Steaua Boekarest is voorlopig de status van club zonder naam kwijt. De Roemeense topclub moest in december zijn eigen naam inleveren na een verloren rechtszaak van het leger tegen de voetbalclub, met als inzet de naam Steaua.

Die uitspraak was het gevolg van een geschil, dat terugging naar de oprichting van de club in 1947, toen als onderdeel van het leger. In 1989 werden de banden met het leger verbroken na de voorafgaande revolutie, maar behield Steaua wel de naam. In 2004, bij het aantreden van de omstreden Gigi Becali als voorzitter, spande het leger wél een rechtszaak aan. De overheid wilde niet in één adem genoemd worden met een crimineel als Becali.

Het conflict is nog niet uit de wereld maar de twee partijen zijn een compromis overeengekomen waardoor de voetbalclub de naam Steaua weer mag dragen, inclusief het embleem tot het Hof van Cassatie met de uitgebreide onderbouwing komt van de rechterlijke uitspraak.

'Roberto Mancini heeft gezegd dat iemand die de trainer is van Mario Balotelli extra betaald moet krijgen. Daar ben ik het mee eens, ik zal het eens met het bestuur overleggen'
• Liverpool-manager Brendan Rodgers reageert tijdens de persconferentie grappend op een opmerking van de huidige trainer van Internazionale. Werken met Balotelli is namelijk geen sinecure. Dat ondervond Mancini al bij Manchester City en merkt Rodgers nu ook bij Liverpool.

• Aan de andere kant kun je ook weer niet zo lang boos blijven op het Italiaanse enfant terrible. Balotelli speelt hier met een vriend een potje voetbal op de spelcomputer, waarin hij een doelpunt maakt met Cristiano Ronaldo. Voor de aanvaller voldoende reden om de opmerkelijke kreet die de winnaar van de Gouden Bal slaakte tijdens het FIFA-gala na te bootsen.

'Vroeger was voetbal niet meer dan een uitlaatklep voor me, een manier om mezelf uit te drukken. Dat deze prijs nu mijn naam krijgt had ik werkelijk nooit durven dromen'
• De Amerikaan Landon Donovan wordt gezien als een van de beste, misschien wel dé allerbeste voetballer ooit uit de Verenigde Staten. De vedette zwaaide eind vorig jaar definitief af en dat mag volgens de Major League Soccer niet onopgemerkt voorbijgaan. De prijs voor Most Valuable Player in de Amerikaanse MLS draagt voortaan dan ook de naam van de ex-aanvaller.

'De elektriciteit is verschrikkelijk, ik kon mijn handen niet wassen omdat er geen water is. Een paar van mijn assistenten zijn al gaan kijken of er nog meer kamers vrij zijn, maar het ziet er niet goed uit'
• De voorbereiding van het nationale elftal van Congo op de Afrika Cup verloopt niet ideaal, zo illustreert bondscoach Claude Le Roy. De selectie is inmiddels aangekomen in Equatoriaal-Guinee, maar kampt met de nodige problemen wat hotelkamers betreft. Ze kampen namelijk met een gebrek aan fatsoenlijke slaapplekken...

'Voetbal moet eerlijk zijn'
Marco van Basten haalt nog maar eens aan dat er kritisch gekeken moet worden naar de spelregels in het voetbal. Daarbij neemt de huidige assistent-trainer van AZ hockey als voorbeeld. De voormalige winnaar van de Gouden Bal pleit voor zuivere speeltijd van twee keer 35 minuten, een proefballon die hij in het verleden ook vaak opliet. 'De ene wedstrijd heeft namelijk vijftig minuten zuivere speeltijd en de andere zeventig. Dat is niet goed. Voetbal moet eerlijk, zuiver en spectaculair zijn', aldus Van Basten, die verder erg te spreken is over de doellijntechnologie. (AZ.nl)

'Niet alleen een beloning voor mij, maar voor iedereen bij FC Dordrecht'
Marco Boogers is onlangs uitgeroepen tot Dordtenaar van het jaar, een prijs die de technisch directeur van FC Dordrecht graag wilde winnen. 'Dat hoort bij mij. Als ik ergens voor ga, dan wil ik het hebben. Op wie ik heb gestemd? Op mezelf', aldus Boogers, die even later wel aangeeft dat deze prijs een overwinning is van de hele club. (FC Dordrecht.nl)

• Huize Cristiano Ronaldo telt meer dan één superheld. Dat werd duidelijk tijdens een interview van de kersverse winnaar van de Gouden Bal. De verslaggever en de aanvaller van Real Madrid kregen bezoek van de zoon van Ronaldo gehuld in een Superman-outfit.

'Borussia Dortmund vraagt licentie Tweede Bundesliga aan'
• Wie had dat gedacht? De Duitse topclub Borussia Dortmund, in mei 2013 nog verliezend finalist van de Champions League, heeft een licentieaanvraag ingediend voor de Tweede Bundesliga. Gezien de stand op de ranglijst niet eens vreemd. Dortmund staat halverwege voorlaatste in de Bundesliga met evenveel punten als hekkensluiter SC Freiburg. (Bild)

• Het zit Roberto Mancini, de trainer van Internazionale, niet mee zullen we maar zeggen.... Vorige week kreeg Mancini door toedoen van Marco Andreolli al een bal in zijn gezicht tegen Juventus, op de training raakte Zdravko Kuzmanovic zijn coach.

Daley Blind heeft aan aandacht geen gebrek. De controleur van Manchester United wordt wekelijks overladen met fanmail. En daar neemt Blind de tijd voor. Hij reageert hoogstpersoonlijk op alle brieven.

'De beslissingen zijn niet gebaseerd op prestaties'
Diego Simeone is niet te spreken over de gang van zaken rondom de verkiezingen van de beste speler, het beste team en de beste trainer van het jaar. De trainer van Atlético Madrid vindt dat zijn spelers te weinig waardering hebben gekregen. De Madrilenen werden kampioen van Spanje en waren verliezend finalist in de Champions League. Alleen aanvaller Diego Costa en doelman Thibaut Courtois (inmiddels actief bij Chelsea) haalden de 23-koppige selectie van de Gouden Bal-verkiezing. Simeone was in de race voor de prijs van beste trainer van het Jaar, maar die trofee ging uiteindelijk naar de Duitse bondscoach Joachim Löw.

'Financiële klapper voor aanvaller Wilfried Bony'
Wilfried Bony incasseert nu hij op de loonlijst van Manchester City staat een slordig 130 duizend euro per week. Maar daar blijft het niet bij. De voormalige aanvaller van Vitesse pakt ook een fooitje van 25 duizend euro per gespeelde wedstrijd. Gezien het programma in de Premier League, FA Cup en Champions League speel je regelmatig twee wedstrijden per week, waardoor zijn weekloon snel oploopt richting de tweehonderdduizend euro… (The Guardian)

'Misschien vind ik wel weer een club, het plezier is in ieder geval terug'
Drank, drugs en blessureleed maakten een einde aan een veelbelovende toekomst van Jonathan Reis. Waar de Europese top lonkte voor de 25-jarige spits, is de voormalige aanvaller van PSV nu terug te vinden op de amateurvelden in Brazilië. Maar Reis weigert op te geven. 'Door deze wedstrijden in de afgelopen weken heb ik het plezier weer terug. Wie weet kom ik ooit terug bij Atlético Mineiro, waar het allemaal begonnen is. Dat zou fantastisch zijn.' (ESPN Brasil)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.