Steaua houdt vertrouwen in trainer die geen trainer mag zijn

Reacties

De UEFA heeft Steaua Boekarest-trainer Mirel Radoi verboden om nog langer op de bank plaats te nemen. Het is het opmerkelijke vervolg van een klucht rond de trainerspositie bij de Roemeense topclub.

Steaua houdt vertrouwen in trainer die geen trainer mag zijn

Ex-international Radoi (34) werd in mei aangesteld als trainer van Steaua. Dat de voormalige verdediger geen enkele ervaring had als coach en ook niet in het bezit was van een trainersdiploma werd door Steaua niet als een bezwaar gezien. Door Radoi officieel aan te stellen als technisch directeur in plaats van trainer, dacht de club de regels van de UEFA en de Roemeense voetbalbond te kunnen omzeilen.

Dat is niet gelukt, want de UEFA is na een paar wedstrijden achter de truc van Steaua gekomen. De UEFA heeft de Roemeense topclub verteld dat Radoi niet langer op de bank mag plaatsnemen. Zodoende bekeek de trainer het Europa League-duel met Rosenborg BK (3-0 nederlaag) van donderdag vanuit een skybox, naast clubeigenaar Gigi Becali (foto). Eerder was het technisch directeur Radoi nog wel gelukt om tijdens de Europese duels met AS Trencín en Partizan Belgrado als trainer te fungeren.

Onlangs trad de Roemeense bond al op tegen Steaua. Radoi mag tijdens competitiewedstrijden wel op de bank zitten, maar mag geen enkel contact hebben met zijn spelers. Heeft hij dat wel, dan kost hem dat een schorsing van zes wedstrijden.

Voor Steaua is de ontstane situatie geen reden de aanstelling van Radoi te heroverwegen. 'Ik houd meer van Radoi dan van Steaua. Ik zal hem nooit ontslaan', aldus Becali over de trainer die tussen 2000 en 2008 als speler uitkwam voor zijn club. 'Het enige waar ik spijt van heb is dat ik eerlijk ben geweest. Als ik gewoon had gezegd dat Radoi onze directeur was in plaats van onze trainer, waren de problemen niet ontstaan. Maar ik vind het geen probleem dat hij niet op de bank mag zitten. Vanaf nu bekijkt hij de wedstrijden gezellig vanuit mijn skybox.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.