Stand-in van David Luiz held en schlemiel bij PSG

Reacties

David Luiz keerde met een lichte knieblessure terug van interlandverplichtingen met Brazilië en moest het duel Rennes – Paris Saint-Germain daardoor laten schieten. Zoumana Camara was in het centrum van de verdediging zijn vervanger en speelde een hoofdrol bij de totstandkoming van het 1-1 gelijkspel.

Stand-in van David Luiz held en schlemiel bij PSG

De 35-jarige Fransman, die sinds 2007 voor de Parijzenaren speelt, vormde achterin een duo met Marquinhos.

Hij manoeuvreerde zich tegen wil en dank in de positie van de meest besproken speler van de wedstrijd. Want de enkelvoudige Franse international had een aandeel in beide doelpunten. 

In eerste instantie zorgde de verdediger op bezoek bij Rennes - waar voormalig PSV'er Ola Toivonen de gehele wedstrijd in het veld stond - nog voor een voorsprong voor de ploeg van trainer Laurent Blanc. Kort voor rust tikte de mee opgekomen Camara een voorzet van rechtsback Gregory van der Wiel achter Rennes-doelman Benoît Costil. Toen beide ploegen van kant waren gewisseld, was Camara tevens hoofdverantwoordelijk voor een mislukte buitenspelval.

Laks
Hij stond namelijk op de rand van het vijfmetergebied en verdedigde daar niemand in het bijzonder. Paul-Georges Ntep profiteerde van de laksheid van de verdediger en bracht vanaf de rechterflank Abdoulaye Doucouré in stelling, maar die maaide over de bal heen. Omdat de buitenspeler uit Kameroen zijn steekpass echter genoeg snelheid had meegegeven, rolde de bal tergend langzaam alsnog in het doel.

In het restant van de wedstrijd kwamen de regerend landskampioen en de thuisploeg niet meer tot scoren, waardoor Paris Saint-Germain voor de derde keer dit seizoen gelijkspeelde. Girondins Bordeaux - dat in de eerste vier competitieduels drie keer won en een keer gelijkspeelde - kan daardoor morgenmiddag verder uitlopen op de Parijzenaren. De nummer één van de competitie neemt het dan op tegen Guingamp, vorig seizoen bekerwinnaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.