Standard wint wel zonder Jans, nederlaag Arveladze

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Standard Luik heeft de eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Ron Jans met 2-1 gewonnen • Zijn opvolger Peter Balette, op interim-basis, pakte thuis drie punten tegen hekkensluiter Cercle Brugge • Imoh Ezekiel zette Standard na een klein half uur op voorsprong, maar kort na rust zorgde voormalig Barcelona-, Chelsea- en PSV-spits Eidur Gudjohnsen voor de gelijkmaker • Tien minuten later maakte Ignacio González echter 2-1, wat uiteindelijk ook de uitslag bleek • • Saint-Étienne is Stade Rennes gepasseerd door het onderlinge duel met 2-0 te winnen • In eigen Stade Geoffroy-Guichard kwamen Les Verts halverwege de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang, die scoorde op aangeven van Max Gradel • Vier minuten na rust bepaalde Renaud Cohade de eindstand na voorbereidend werk van Brandão op 2-0 • • Hibernian heeft het uitduel met Motherwell met 3-0 gewonnen • Scheidsrechter Stevie O'Reilly gaf op Fir Park liefst drie strafschoppen, waarvan er alleen door de bezoekers twee werden benut • Leigh Griffiths was twee keer trefzeker en zorgde dat de bezoekers van 0-1 uitliepen naar 0-3 • Tussen de twee goals van Griffiths door miste Michael Higdon namens de thuisclub zijn penalty • • Joshua John heeft met FC Nordsjælland in eigen huis een moeizame overwinning geboekt op Aalborg BK • In het Farum Park werd het slechts 1-0 voor de Champions League-deelnamer, die Juventus dinsdag nog op een gelijkspel hield (1-1) • Jores Okore maakte in de negentiende minuut de enige treffer van de wedstrijd • John speelde de hele wedstrijd mee bij de landskampioen • • Het Kasimpasa van trainer Shota Arveladze is thuis met 3-1 onderuit gegaan tegen Besiktas • Binnen het half uur leidden de bezoekers, waar Oguzhan Ozyakup de hele wedstrijd speelde, al met 2-0 door treffers van de Portugezen Hugo Almeida en Manuel Fernandes • Özer Hurmaci bracht namens Kasimpasa, waar Andreas Isaksson op doel stond, de spanning nog voor rust terug • In de 53ste minuut bepaalde Tomás Sivok de eindstand echter op 1-3 • In Elazig speelden Elazigspor en Eskisehirspor met 1-1 gelijk • • Met Gianluca Nijholt in de basis heeft Amkar Perm een knappe overwinning geboekt op bezoek bij Lokomotiv Moskou • Een doelpunt van Igor Picusciac diep in blessuretijd zorgde ervoor dat de bezoekers drie punten meenamen uit de Russische hoofdstad • Kuban Krasnodar was in eigen huis met 1-0 te sterk voor FK Rostov • Ivelin Popov zorgde in de 77ste minuut voor de enige treffer van de wedstrijd, waarin Aras Özbiliz zeventig minuten meespeelde aan de kant van de thuisclub • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.