Standard kleineert Charleroi, doelpunt van Rommedahl

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Standard Luik heeft vrijdag de Waalse derby met overtuigende cijfers gewonnen (6-1) • Al in de derde minuut leek het pleit beslecht in het nadeel van Charleroi • Elvedin Dzinic ging in de fout op Michy Batshuayi en moest dat bekopen met een rode kaart en een strafschop • Het bleek het begin van het einde voor Charleroi, dat op Sclessin in de eerste helft al vijf treffers moest incasseren • Standard klimt door de zege naar de vierde plaats, terwijl Charleroi genoegen moet nemen met een dertiende stek • • Ondanks een snel openingsdoelpunt van Dennis Rommedahl kwam Brøndby IF vrijdag bij SønderjyskE niet verder dan een 2-2 gelijkspel • De tienvoudig Deens kampioen kwam al na zes minuten op voorsprong via de voormalig aanvaller van onder andere PSV en Ajax, maar het bleek geen voorbode van een mooie avond • De vierde zege van het seizoen kwam er niet voorvoor Brøndby IF, dat met twintig punten de laatste plaats deelt met Silkeborg IF • • Besiktas heeft in eigen huis verzuimd de koppositie in de Turkse Süper Lig te veroveren • De ploeg speelde met 2-2 gelijk tegen Eskisehirspor • Filip Hološko maakte de openingstreffer en even na het uur verdubbelde Hugo Almeida de score voor Besiktas, waar voormalig Ajacied Julien Escudé het hele duel op de bank bleef • Necati Ates scoorde in de 83ste minuut nog tegen en in blessuretijd bracht Atdhe Nuhiu de bezoekers op gelijke hoogte • Besiktas heeft nu 26 punten na vijftien duels, net zoveel als Antalyaspor en Galatasaray, die dit weekeinde nog in actie komen •

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.