Standard experimenteert met 'krijgers' tegen Feyenoord

Reacties

Waar Feyenoord donderdagavond de eerste plaats in Groep G wil veiligstellen met een overwinning, spelen er voor het al uitgeschakelde Standard Luik heel andere belangen. Trainer Ivan Vukomanovic heeft aangekondigd te experimenteren. Desondanks verwacht hij dat Standard er vol voor gaat.

Standard experimenteert met 'krijgers' tegen Feyenoord

De Belgische competitie heeft voor Standard de prioriteit. Daarin is het na het vertrek van coach Guy Luzon weliswaar opgeklommen naar de zevende plaats, maar met twee nederlagen in de laatste drie duels is het lek nog niet boven bij Les Rouges. Zondag wacht bovendien de belangrijke uitwedstrijd tegen koploper Club Brugge.

Vukomanovic zal daarom experimenteren. 'We zullen enkele jongeren en spelers die minder gespeeld hebben een kans geven', vertelde de Servische trainer tijdens de persconferentie. De negentienjarige Corentin Fiore zal daarom het centrum van de achterhoede vormen, samen met gelegenheidsaanvoerder Laurent Ciman.

Krijgers
'Het team dat aan de aftrap zal verschijnen, wordt een mix van jongeren en ervaren spelers', lichtte Vukomanovic de consequenties toe van het feit dat hij enkele belangrijke spelers gaat sparen. 'Vooral voor de jongeren is het een mooie kans om zich te bewijzen in unieke omstandigheden. Uitgeschakeld of niet, ik wil een groep krijgers op het veld zien.'

Vukomanovic baalt er nog altijd stevig van dat Standard geen kans meer maakt op Europese overwintering. 'We kijken met spijt terug naar onze Europese campagne. Tegen Feyenoord (2-1, red.) had het helemaal anders kunnen lopen en op bezoek bij Rijeka (2-0, red.) wilde ik absoluut winnen. Dan had de wedstrijd van donderdag nog beslissend kunnen zijn, maar nu dus niet meer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.