Stam treft Van La Parra in finale play-offs

Huddersfield Town is de tegenstander van Reading in de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League. De ploeg van manager David Wagner nam de strafschoppen het best.

Na de 0-0 in Huddersfield vorige week lag alles nog open voor het duel op Hillsborough, maar ook in de return bleven de doelpunten lang uit. Pas in de tweede helft was het raak voor de thuisploeg. Steven Fletcher, dit seizoen al goed voor tien competitietreffers, kopte een uitstekende voorzet van Barry Bannan bij de tweede paal binnen.

Een kwartier voor tijd kwam het antwoord van de bezoekers. Nahki Wells nam het doel van de thuisploeg onder vuur, maar uiteindelijk was het verdediger Tom Lees die zijn eigen doelman verschalkte: 1-1. Glenn Loovens, die de hele wedstrijd speelde bij de thuisploeg, keek verslagen toe.

Omdat uitdoelpunten niet dubbel tellen in deze play-offs, volgde een verlenging, waarin ook niet werd gescoord. De strafschopppenreeks begon slecht voor Sheffield, waar voormalige Vitesse-huurling Sam Hutchinson de eerste penalty miste. Huddersfield schoot zijn strafschoppen feilloos binnen, totdat Jack Payne de beslissende penalty gekeerd zag worden.

Fernando Forestieri produceerde daarna echter de tweede misser voor Sheffield, waardoor de ploeg van Rajiv van La Parra zich plaatste voor de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League. Op Wembley is 29 mei het Reading van Jaap Stam de tegenstander.