Stam kan debuutjaar in Engeland bekronen met promotie

Reacties

Reading heeft zich een speelronde voor het einde van het Championship verzekerd van een plek in de play-offs voor promotie. De formatie van trainer Jaap Stam won zaterdag thuis van Wigan Athletic met 1-0, waardoor Reading promotievoetbal niet meer kan ontglippen.

Stam kan debuutjaar in Engeland bekronen met promotie

Stam is bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, hiervoor was hij - op papier - twee jaar assistent-trainer bij Jong Ajax. De ex-verdediger had niet het juiste diploma om voor de groep van Jong Ajax te mogen staan, waardoor Andries Ulderink in theorie de trainer was. In de praktijk stond Stam echter regelmatig langs de zijlijn te coachen.

Reading was voorafgaande aan het duel met Wigan al nagenoeg zeker van een goede eindklassering, maar via Yann Kermorgant werd een plek bij de eerste zes veiliggesteld. De Fransman kopte al na zes minuten de enige treffer van de wedstrijd tegen de touwen, waardoor Reading met nog één wedstrijd te gaan de nummer drie van het Championship is.

Roy Beerens kreeg in de wedstrijd een basisplaats van Stam, Joey van den Berg was er niet bij vanwege een spierblessure. In de laatste speelronde moet Reading nog aan de bak om de derde positie in handen te houden. Deze eindklassering geeft Stam en zijn spelers een betere uitgangspositie in de play-offs. De nummer drie van de competitie speelt tegen de nummer zes. De winnaar van dat tweeluik speelt in de finale van de play-offs tegen de winnaar van het andere duel.

Reading speelde in het seizoen 2012/13 voor het laatst in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.