Stade Rennes haalt spits Verhoek terug naar de Ligue 1

John Verhoek keert na dit seizoen terug bij Stade Rennes. De 24-jarige centrumspits heeft zich deze jaargang op huurbasis bij FSV Frankfurt dermate ontwikkeld dat hij deze zomer weer bij de A-selectie van de in Bretagne gevestigde club kan aansluiten.

Stade Rennes haalt spits Verhoek terug naar de Ligue 1

'Ik ben blij dat ik weet waar ik aan toe ben', reageert Verhoek tegenover Voetbal International. 'Aan het recente gesprek met Stade Rennes-directeur Pierre Dréossi had ik een goed gevoel overgehouden. Hij gaf aan dat ik het in Frankfurt goed heb gedaan.'

In januari 2011 tekende de aanvaller een vierenhalfjarig contract bij Les Rouges et Noirs, momenteel de nummer 11 van de Ligue 1. Maar het seizoen 2011/12 werd Verhoek verhuurd aan ADO Den Haag, deze jaargang was hij met FSV Frankfurt in de Tweede Bundesliga lange tijd in de race voor deelname aan de play-offs om promotie.

'Na mijn seizoen bij Den Haag was al snel duidelijk dat ik opnieuw verhuurd zou worden', verhaalt Verhoek. 'Nu is de situatie anders; ik zal niet meer worden verhuurd. Als een goede Duitse club mij wil kopen, staat Rennes daar óók voor open. Maar anders ben ik van harte welkom. Dat laatste heeft mijn voorkeur. Er zullen bij Rennes wat aanvallers vertrekken én bij komen. Maar na twee jaar te zijn verhuurd, hoop ik nu ook een echte kans te krijgen.'

Tijdens zijn eerste half jaar in Frankrijk kwam de voormalig speler van FC Dordrecht en FC Den Bosch tot zeven duels in de Ligue 1. Voor FSV Frankfurt maakte Verhoek in 31 competitiewedstrijden negen doelpunten. (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen