Topdrie landgenoten: Emanuelson, Kuijt, John Verhoek

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier het overzicht van uitblinkende landgenoten van afgelopen weekend.

Topdrie landgenoten: Emanuelson, Kuijt, John Verhoek

Club AC MilanDuel AC Milan - Chievo 5-1Datum Zaterdag 3 november

AC Milan lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. Na uitgehaald te hebben naar Chievo (1-5), bleef de ploeg voor het eerst dit seizoen voor de derde keer op rij ongeslagen. Urby Emanuelson droeg zijn steentje bij aan de ruime zege.

Met een mooi schot van afstand opende Emanuelson de score in San Siro, dat zich zaterdag nauwelijks vulde met toeschouwers. Met nog twee assists hielp Emanuelson zijn ploeg aan de drie punten, die ervoor zorgen dat de Rossoneri op de tiende plaats staan.


Club
Duel
Datum

Na twee wedstrijden op rij niet te hebben gewonnen, mocht Fenerbahçe zaterdag weer zegevieren. Het was allemaal te danken aan de man die deze zomer van Liverpool werd overgenomen: Dirk Kuijt.

De reserve-aanvoerder van Oranje had het geluk wel enigszins aan zijn zijde, aangezien de bal na een snoekduik via het been van een Akhisar-verdediger in het doel verdween. Kuijt maakte zich vervolgens onsterfelijk door ploeggenoot Selçuk Sahin in scoringspositie te zetten. De Turk sleepte de overwinning binnen: 1-2.


Club
Duel
Datum

John Verhoek presteert tot dusverre goed bij FSV Frankfurt in de Tweede Bundesliga. Zijn ploeg staat op de vijfde positie, met slechts twee punten achterstand op nummer twee Hertha BSC, en Verhoek scoorde dit seizoen al vier keer.

Alleen Edmond Kapllani was vaker trefzeker (vijf). Zaterdag mocht Verhoek opnieuw juichen. Zijn doelpunt zorgde ervoor dat de goal van MSV Duisburg (1-2) geen puntenverlies opleverde. Samenstelling: Joost Hofman

Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's