St. Juste wil Ajax pijn doen: 'Tik op de neus geven'

Reacties

Na de harde nederlaag tegen Vitesse staat SC Heerenveen (4-2) voor een nieuwe belangrijke klus in de Eredivisie. De Friezen reizen zondag af naar De Arena en Jerry St. Juste is van plan het Ajax erg moeilijk te maken.

St. Juste wil Ajax pijn doen: 'Tik op de neus geven'

De Amsterdammers speelden donderdag nog in de kwartfinale van de Europa League tegen Schalke 04 (2-0). De vermoeide benen in combinatie met het feit dat Heerenveen eerder dit seizoen een goede wedstrijd op de mat legde tegen Ajax, geeft St. Juste vertrouwen. 'Je haalt er kracht uit dat je in de vorige wedstrijd goed hebt gespeeld en dat we het Ajax toen ook heel lastig hebben gemaakt', zegt St. Juste op de clubwebsite. In speelronde veertien verloor Heerenveen met minimale cijfers: Davy Klaassen zorgde pas laat in de tweede helft voor het enige doelpunt.

Ajax had het heel moeilijk in het Abe Lenstra Stadion. St. Juste gelooft dan ook in een resultaat zondag. 'Het is zeker mogelijk. We hebben bewezen dat we hartstikke goed kunnen voetballen. Als we vooruit spelen, kunnen we het Ajax lastig maken. We moeten ze nu een tik op de neus geven,' kijkt de verdediger naar de titelstrijd waar Ajax middenin zit. Heerenveen kan zondag ook weer teren op de kwaliteiten van Stijn Schaars. De routinier keerde onlangs terug van lang blessureleed.

'De laatste twee wedstrijden heb ik weer wat minuten gemaakt, ook wel naar tevredenheid moet ik zeggen', wijst de middenvelder op de duels met Sparta Rotterdam en Vitesse. Schaars lag lang in de lappenmand met een enkelblessure, terwijl de Friezen hem eigenlijk niet konden missen. Voordat hij geblesseerd raakte stond Heerenveen nog op de vierde plek in de competitie, nadat de controleur terugkeerde in het elftal was de formatie uit Friesland de nummer acht van de Eredivisie.

Langs de lijn
'Toekijken wil je niet', blikt Schaars in gesprek met Heerenveen TV terug op zijn blessureperiode. 'Je bent met een bepaalde doelstelling naar Heerenveen gekomen, dat je echt iets wil toevoegen. Als je dan langs de kant komt te staan, dan valt dat natuurlijk weg. Ik ben hier niet alleen voor het voetbal, maar ook om een bepaalde structuur te brengen, een bepaalde manier van denken.' Met zijn ervaring, Schaars speelde ruim 350 wedstrijden in het betaalde voetbal, hoopt de middenvelder het goed te doen met Heerenveen in de competitie. Schaars stelt voor zichzelf en zijn teamgenoten hoge doelen.

'Ik wil met Heerenveen de play-offs in en die wil ik winnen. Ik vind dat we de eerste seizoenshelft te goed voetbal hebben laten zien om alleen deelnemer te zijn, we moeten gewoon winnen.' De volgende stap richting een kans op Europees voetbal moet gezet worden tegen Ajax. Sam Larsson beseft dat de openingsfase belangrijk wordt in Amsterdam. 'Je moet de wedstrijd goed starten. Het is belangrijk dat we compact spelen en dat we durven te voetballen als we eenmaal de bal hebben.'

Ajax en Heerenveen sluiten zondag om 16.45 uur speelronde 31 af. De thuisploeg staat maar één punt achter op koploper Feyenoord. Heerenveen staat er goed voor in de strijd om een play-offticket. De club staat achtste en valt met die eindklassering buiten de play-offs, maar FC Twente (uitgesloten van Europees voetbal) en AZ/Vitesse (bekerfinalisten) vallen virtueel nog weg op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.