St. Juste na zege Heerenveen: 'Hopelijk winnen we in De Kuip'

SC Heerenveen is al zeven wedstrijden ongeslagen. De Friezen rekenden af met Heracles Almelo (3-1) en staan derde in de Eredivisie. Verdediger Jeremiah St. Juste had een belangrijk aandeel in de zege en kijkt uit naar komende zondag, als de uitwedstrijd tegen koploper Feyenoord op het programma staat.

Twaalf minuten voor tijd onderschepte St. Juste de bal op de helft van Heerenveen. De verdediger stoomde op naar het doel van Heracles Almelo en schoot vervolgens met zijn linkerbeen de 3-1 tegen de touwen. Daarmee stelde hij de zege definitief veilig. Het doelpunt van St. Juste kwam niet zonder horten en stoten tot stand. 'Mijn rechterschoen viel nog uit, maar dat weerhield mij niet om door te gaan', zei hij bij FOX Sports.

De zege van de Friezen was alweer de zesde in de laatste zeven competitieduels. De ploeg van trainer Jurgen Streppel staat derde (21 punten uit tien wedstrijden) en heeft zeven punten minder dan koploper Feyenoord. Komende zondag staat voor Heerenveen een uitwedstrijd in De Kuip op het programma. St. Juste: 'We moeten gewoon strijd en passie tonen. Iedere wedstrijd krijgen we wel kansen. We moeten proberen de boel achterin op slot te houden. Hopelijk winnen we daar.'

Trainer Streppel was niet tevreden over het niveau dat zijn ploeg voor rust haalde. 'We begonnen heel slordig en hadden te weinig beleving aan de bal. In de tweede helft was het een stuk beter. Toen is Heracles niet meer gevaarlijk geworden, op de laatste vijf minuten na. Wel moeten we keihard blijven werken om ons niveau te halen. Thuis tegen PSV waren we wat teleurgesteld dat het gelijk werd, laten we hopen dat we in De Kuip meer kunnen laten zien wat we kunnen.' Eerst wacht voor Heerenveen donderdag nog de uitwedstrijd in de KNVB-beker tegen FC Eindhoven (aftrap 20.45 uur).

Pas één zege
Waar Heerenveen aan een uitstekende reeks bezig is, wacht Heracles Almelo al op een competitiezege sinds 14 augustus. Toen werd thuis Willem II met 3-1 verslagen, tot nu toe de enige zege in dit seizoen. Daarna volgden vier nederlagen en vier gelijke spelen. Ondanks het feit dat Heracles Almelo in Heerenveen weer niet won, was trainer John Stegeman redelijk tevreden over het spel van zijn ploeg. 'In de eerste helft hebben we ons niveau redelijk gehaald. Toen hadden we de rust om van achteruit te voetballen. Maar in de tweede helft was het niet goed genoeg en waren we vooral bezig met tegenhouden.'

Stegeman verwacht wel dat Heracles binnenkort weer eens wint. 'We creëren kansen, maar moeten constanter worden. Het komt echt wel goed, maar dan moet je wel een bepaalde werkethiek hebben en daar kunnen we nog winst boeken.' Heracles is voorlopig de nummer vijftien (acht punten uit tien wedstrijden).