Spurs versterkt zich met Fransman Kaboul

Tottenham Hotspur heeft zich verzekerd van de diensten van de Franse verdediger Younes Kaboul van AJ Auxerre, de captain van Jong Frankrijk.

Spurs versterkt zich met Fransman Kaboul

'Als je mensen in Frankrijk vraagt welke verdediger de meeste perspectieven heeft, is het antwoord Younes Kaboul', zegt de tevreden manager van de Spurs, Martin Jol, op de website van de Londense club. Tottenham zou ongeveer veertien miljoen euro over moeten maken aan Auxerre.

Jol verder: 'We zijn blij dat we hem er nu bij hebben. Het is erg belangrijk om in de achterhoede over kwaliteit te beschikken, en die is er nu na zijn komst.' De nieuwe aankoop wordt mogelijk de opvolger van zijn landgenoot Pascal Chimbonda, die in verband wordt gebracht met Chelsea.

Kaboul speelde 52 wedstrijden voor Auxerre, waarin hij twee keer scoorde. Hij maakte deel uit van het team dat in 2005 de Franse beker veroverde. Ook AS Roma, Internazionale en Portsmouth aasden op de jonge Franse verdediger.

Tottenham Hotspur behoort deze zomer tot de Engelse clubs die veel geld aan transfers spenderen. Eerder kocht de club al de Engelse international Darren Bent (ex-Charlton Athletic) en Gareth Bale (ex-Southampton), international van Wales.

Bekijk hier al onze video's