Spurs verkwanselt CL-ticket: 'Europa League beter voor ons'

Reacties

Mauricio Pochettino zocht de oorzaak van de uitschakeling in de Champions League bij de mentale weerbaarheid van zijn spelers, maar de Tottenham Hotspur-manager had met enkele vreemde keuzes zelf ook een belangrijk aandeel in de cruciale nederlaag bij AS Monaco.

Spurs verkwanselt CL-ticket: 'Europa League beter voor ons'

Tottenham streed in de Premier League jarenlang voor deelname aan de Champions League, maar maakte er een potje van nu het voor het eerst sinds het seizoen 2010/11 weer mocht meedoen. Destijds haalde Spurs dankzij knappe zeges op AC Milan (0-1) en titelhouder Internazionale (3-1) de kwartfinale, nu is de groepsfase door verliespartijen tegen Bayer Leverkusen en Monaco (2x) het eindstation. Tot teleurstelling van Pochettino.

'We moeten onze mentaliteit verbeteren en klaar zijn voor elke wedstrijd', zei de Argentijnse manager na afloop tegen de BBC. 'Vanaf het begin van het seizoen heb ik gezegd dat onze uitdaging niet fysiek, maar tactisch zou zijn. Hoe ga je mentaal om met het spelen op zaterdag en dinsdag of woensdag. Onze doelstelling is om competitief te zijn in de Premier League en de Champions Leaue, maar misschien moeten we na vandaag wel concluderen dat we daarvoor tekort komen.'

Pochettino besloot te rouleren met zijn elftal, maar in Engeland zijn het juist de keuzes van de Spurs-manager die ter discussie staan. Tegen Monaco bleven Jan Vertonghen en Kyle Walker op de bank, terwijl zij in de Premier League vaste keus zijn. Kevin Wimmer en Kieran Trippier stonden op hun plek. Christian Eriksen kwam pas na 65 minuten het veld in, terwijl Harry Winks (20) een basisplaats had. Ook Vincent Janssen kon de uitschakeling van Spurs als invaller niet voorkomen.

Pochettino kwam met een opmerkelijke conclusie. 'Misschien is het voor de club beter om in de Europa League te spelen. We zitten midden in een proces en een periode waarin we ons moeten verbeteren', zei de Spurs-manager tegen Sky Sports. 'Hier kunnen we in de toekomst van leren, als we volgend seizoen weer in de Champions League spelen. Na tweeënhalf jaar hebben we het gat met de topclubs gedicht, maar misschien moeten we kwaliteit halen om op twee fronten mee te strijden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.