Spurs met Janssen langs Palace, Koeman boekt zege

Met Vincent Janssen in de basis heeft Tottenham Hotspur zaterdag nipt gewonnen van Crystal Palace tijdens de tweede speelronde van de Premier League: 1-0. Het Everton van manager Ronald Koeman won met 1-2 op bezoek bij West Bromwich Albion, terwijl Hull City blijft verbazen.

Tottenham Hotspur -  Crystal Palace 1-0
Na zijn invalbeurt van vorige week tegen Everton (1-1) mocht Janssen zaterdag voor het eerst in de basis starten. De Eredivisie-topscorer van het voorbije seizoen toonde zich sterk aan de bal, schroomde niet het duel aan te gaan en verdedigde ook enkele keren met succes mee. Van zijn belangrijkste taak  - het maken van doelpunten - kweet hij zich nog niet. In de 69ste minuut liet Janssen na zijn basisdebuut in de Premier League van het adjectief 'droom' te voorzien, toen hij oog in oog met doelman Wayne Hennessey van Crystal Palace naast schoot.

In de eerste helft had Janssen ook al een kans laten liggen, al lag de moeilijkheidsgraad in dit geval een stuk hoger. Hennessey keerde zijn schot, zoals de doelman ook een antwoord had op inzetten van Toby Alderweireld en Harry Kane. Crystal Palace, dat zich in de eerste helft beperkte tot verdedigen, zocht na de hervatting iets meer de aanval. De formatie van manager Alan Pardew moest in de slotfase het accent weer op de defensie leggen doordat Spurs met de ingevallen Dele Alli alle registers opentrok om de zege te forceren. Het was uiteindelijk Victor Wanyama die zeven minuten voor tijd toesloeg uit een corner. De Keniaan scoorde met het hoofd nadat Kane de bal had doorgekopt. Bij Spurs maakte Michel Vorm de negentig minuten vol als vervanger van de geblesseerde Hugo Lloris. Ook Janssen bleef het hele duel staan.

West Bromwich Albion - Everton 1-2
Everton keek al na negen minuten tegen een achterstand aan op The Hawthorns. Uit een hoekschop van Craig Gardner sloeg Gareth McAuley toe met een kopbal. Vlak daarna stichtte West Bromwich Albion nog meer gevaar, maar deze keer redde Maarten Stekelenburg. Everton had grote moeite om het vele balbezit te vertalen in kansen. Mede daardoor besloot Koeman al in de slotfase van de eerste helft Romelu Lukaku in te brengen. De Belgische aanvaller, die in verband wordt gebracht met zijn oude club Chelsea, kampte met een hielblessure.

Het was Lukaku's landgenoot Kevin Mirallas die vlak voor rust de 1-1 aantekende. De aanvaller rondde overtuigend af na sterk voorbereidend werk van Gareth Barry en Ross Barkley. In de beginfase van de tweede helft was het Stekelenburg die Everton op de been hield. Nadat West Bromwich Albion was uitgeraasd, zorgde Barry voor de 1-2. In zijn honderdste Premier League-duel voor Everton was de routinier er als de kippen bij om een corner binnen te werken. Met vier punten uit twee wedstrijden kan Koeman terugkijken op een goede seizoenstart.

Swansea City - Hull City 0-2
Hull City verbaasde afgelopen week vriend en vijand door landskampioen Leicester City te vloeren. De promovendus, die een rampzalige voorbereiding kende, rekende zaterdag ook verrassend af met Swansea City: 0-2. Treffers van Shaun Maloney (79ste minuut) en Abel Hernández (blessuretijd) bleken fataal voor de thuisploeg, waar Leroy Fer in de 68ste minuut werd vervangen en Mike van der Hoorn op de bank bleef. Het op de transfermarkt nog weinig daadkrachtige Hull City bezit net als Chelsea, Manchester City en Manchester United zes punten.

Bekijk hier de stand in de Premier League.