Spurs kennen geen mededogen met geplaagd Werder

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de vijfde speelronde in de groepsfase van de Champions League kunt u terecht op het VI-Scorebord.

Spurs kennen geen mededogen met geplaagd Werder

Tottenham Hotspur heeft uitstekende zaken gedaan in Groep A van de Champions League. In de poule waar ook FC Twente uitkomt, versloegen de Engelsen in eigen huis het arme Werder Bremen. Door de winstpartij plaatsten de Engelsen zich samen met Internazionale voor de volgende ronde.

Spurs startte zonder Rafael van der Vaart. De Nederlandse middenvelder had te veel last een enkelkwetsuur. De revelatie van de laatste weken, Gareth Bale, was wel op tijd fit.

Al in de beginfase nam Tottenham afstand van Werder, dat door aanhoudend blessureleed met slechts twaalf selectiespelers, aangevuld met jeugdspelers, afreisde naar Londen.

Younes Kaboul (foto) tekende voor de openingstreffer. Na fraai voorbereidend werk van Aaron Lennon volleerde de verdediger die ook tegen Arsenal al trefzeker was raak. Pas op slag van rust kon de thuisploeg de voorsprong vergroten. Luka Modric schoot hard binnen: 2-0.

Na de onderbreking kon Werder nog steeds geen potten breken. Spurs-doelman Heurelho Gomes kreeg bijna niets te doen en zag Bale een strafschop missen. Peter Crouch was verantwoordelijk voor de 3-0 eindstand. Hij tikte binnen na opnieuw een voorzet van Lennon.

Door de nederlaag zijn de Duitsers uitgeschakeld en behoort ook een derde plaats niet meer tot de opties omdat het onderlinge resultaat met FC Twente in het voordeel is van de Nederlandse ploeg.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's