Spurs in evenwicht met stuntploeg, Chelsea klopt Kazan

Chelsea heeft goede zaken gedaan in het eerste kwartfinaleduel met Rubin Kazan, terwijl Tottenham Hotspur alle zeilen moet bijzetten wil het zich plaatsen bij de laatste vier in de Europa League.

Spurs in evenwicht met stuntploeg, Chelsea klopt Kazan

Chelsea – Rubin Kazan 3-1Chelsea heeft aangetoond dat het een van de favorieten voor de eindzege van de Europa League is. De Champions League-winnaar van vorig seizoen won in Londen het eerste kwartfinaleduel met Rubin Kazan.

Waar Rubin Kazan eerder in de tweede ronde nog stuntte tegen Atlético Madrid, de Europa League-winnaar van vorig seizoen, was het op bezoek bij Chelsea niet bij machte om voor een stunt te zorgen. Al maakte Kazan vanaf elf meter wel een belangrijk doelpunt op vreemde bodem.

Scheidsrechter Gianluca Rocchi kende een strafschop toe nadat aanvoerder John Terry in zijn eigen strafschopgebied de bal met zijn arm toucheerde. Bebars Natcho benutte deze mogelijkheid feilloos, waarmee de spelmaker van Kazan de aansluitingstreffer aantekende: 2-1.

Daarvoor waren Fernando Torres (foto onder in duel met Roman Sharonov) en Victor Moses al doeltreffend geweest namens The Blues. Na de onderbreking zette Torres de marge op Stamford Bridge weer op twee. De Spanjaard bepaalde daarmee direct de eindstand: 3-1. Door de winstpartij doet de Londense ploeg van trainer Rafael Benitez goede zaken met het oog op de halve finales. Volgende week donderdag heeft de return plaats in Kazan, waar de temperatuur in deze periode boven het vriespunt is.

Tottenham Hotspur – FC Basel 2-2FC Basel heeft nog maar eens laten zien waar het toe in staat is tegen de Europese elite. In Londen kwam de ploeg van trainer Murat Yakin op een riante voorsprong, maar zag Tottenham Hotspur uiteindelijk wel een gelijkspel uit het vuur slepen.

Vorig seizoen zorgde de Zwitserse club ervoor dat Manchester United werd uitgeschakeld in de Champions League en verder moest in de Europa League, terwijl in de huidige voetbaljaargang het kapitaalkrachtige Zenit Sint-Petersburg werd uitgeschakeld.

Nu was het de beurt aan Tottenham Hotspur, dat in een tijdsbestek van nog geen vijf minuten tegen een 0-2 achterstand aankeek. In de 29ste minuut zorgde Valentin Stocker (foto boven) voor de eerste treffer, terwijl Fabian Frei vier minuten later de 0-2 binnen kopte. Lang duurde de voorsprong echter niet.

Met nog vijf minuten voor de rust zorgde Emmanuel Adebayor voor de aansluitingstreffer. Gylfi Sigurdsson (rechts onder op de foto met Scott Parker) trok binnen het uur de stand gelijk. Na de gelijkmaker van de IJslander volgden nog vele mogelijkheden, maar bleef het duel desondanks steken op 2-2. Het duel eindigde met twee blessuregevallen voor de Spurs. William Gallas viel vlak voor tijd uit, maar de meeste zorgen gingen uit naar Gareth Bale (foto onder). De sterspeler moest per brancard het veld verlaten met een op het oog zware enkelblessure.

Basel heeft met de twee treffers op White Hart Lane een goede uitgangspositie gecreëerd voor de return van volgende week donderdag in Zwitserland tegen de ploeg van trainer André Villas-Boas.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen