Spurs gaan voor het eerst naar knock-outfase CL

Tottenham Hotspur plaatste zich woensdagavond voor het eerst in de clubhistorie voor de laatste zestien van de Champions League. De 3-0 overwinning op Werder Bremen was voldoende voor een plaats in de knock-outfase van het kampioenenbal.

De ploeg van Harry Redknapp had in het weekend al vertrouwen getankt door tegen Arsenal een 2-0 achterstand na rust om te buigen in een 3-2 overwinning.

Younes Kaboul, de Man of the Match tegen Arsenal, schoot The Spurs al na zes minuten op voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd hoefden de Engelsen nooit diep te gaan tegen het met veel blessures kampende Werder Bremen. Luka Modric verdubbelde de score met een prachtig doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft. Crouch besliste elf minuten voor tijd de wedstrijd door een voorzet van Lennon simpel binnen te tikken.

Tottenham Hotspur bereikte woensdagavond op White Hart Lane niet het niveau van het duel met Champions League-houder Inter, maar de club plaatste zich op indrukwekkende wijze voor de volgende ronde.

De Londenaren zijn na The Big Four Manchester United, Chelsea, Arsenal en Liverpool én Leeds United de zesde Engelse club in de Champions League-historie die zich plaatsen voor de knock-outfase van het toernooi. The Spurs hopen de volgende wedstrijd tegen FC Twente te winnen om zich zo als groepshoofd te plaatsen voor de knock-outfase. Harry Redknapp weet namelijk dat ze met de eerste plaats in de groep teams als Real Madrid en Barcelona in de volgende ronde ontlopen.

Ongeacht het resultaat is Spurs-coach Redknapp al tevreden met de manier waarop de ploeg zich voor de volgende ronde heeft geplaatst. Van een gemis van Rafael van der Vaart, toch een sleutelspeler dit seizoen, leek geen moment sprake. Vanaf de eerste minuten van de wedstrijd domineerde Tottenham en de club kwam nooit in de problemen tegen het zwakke Bremen.

'We hebben tot zover louter genoten. Hopelijk kunnen we over twee weken een goed resultaat neerzetten tegen FC Twente', liet Redknapp na het duel optekenen door Engelse media. 'Het resultaat in de laatste wedstrijd is belangrijk om ons als groepshoofd te kwalificeren voor de volgende ronde. Er zijn veel goede ploegen in de Champions League en we ontlopen er een hoop als we ons kwalificeren als groepshoofd. Wij zijn namelijk nog lang niet klaar in de Champions League.'

De supporters op White Hart Lane kregen voor de derde keer dit Champions League-seizoen een doelpuntrijk duel voorgeschoteld. Ze kijken nu al vol verwachting uit naar het volgende duel op White Hart Lane in de knock-outfase van het toernooi. (Boy van Hanegem) Foto: VI Images