Spurs en Kane zetten slechte reeks voort

Tottenham Hotspur heeft ook de vierde wedstrijd in de Premier League niet weten om te zetten in winst. Everton hield de thuisploeg in Londen op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Wederom kwam spits Harry Kane niet tot scoren.

Tottenham had in de eerste helft duidelijk de overhand, maar stuitte keer op keer op Tim Howard. Zo mocht Kane (foto) in zijn eentje oprukken richting de Amerikaanse doelman, maar deze redde. Domper op de eerste helft was de op het oog zware knieblessure van Everton-middenvelder Tom Cleverley na een tackle van Eric Dier; hij moest met een brancard van het veld.

Ook in de tweede helft was de thuisploeg - waar ook voormalig AZ'er Moussa Dembélé van het veld werd gedragen - de bovenliggende partij, maar telkens stond het vizier niet op scherp of was Howard op zijn post. De grootste kans na rust was wederom voor Kane. De spits werd binnen de zestien tot twee keer toe gestuit, waarna Nacer Chadli de bal voor zijn voeten kreeg. Hij schoot echter hoog over.

Een kwartier voor tijd trof Kane uiteindelijk wél doel, maar zijn treffer werd terecht geannuleerd wegens buitenspel, waardoor het 0-0 bleef. Voor Kane - vorig seizoen goed voor 21 competitiegoals - betekende het de vierde wedstrijd in de Premier League zonder doelpunt. Zijn Londense werkgever won wéér niet: de ploeg heeft na de duels met Everton, Leicester City, Stoke City en Manchester United pas twee punten.