Sporting Lissabon wint beker na strafschoppen

Sporting Lissabon heeft de Taça de Portugal gewonnen. In de bekerfinale was de ploeg uit de hoofdstad na penalty's te sterk voor SC Braga.

Het zag er lange tijd niet naar uit dat Sporting de prijs zou pakken. Door doelpunten van Éder en Rafa Silva in de 16de en 25ste minuut nam Braga snel een comfortabele voorsprong. Van die achterstand leek Sporting zich niet te herstellen, maar in de slotfase kwam de grootmacht alsnog langszij via Islam Slimani (84ste minuut, foto) en Fredy Montero (extra tijd).

In de verlenging werd vervolgens niet gescoord, waarna Sporting de strafschoppen het best nam: 3-1. Het is al de twintigste bekerwinst voor de club, die de Taça de Portugal in 2008 voor het laatst bemachtigde en al sinds 2002 op een landstitel wacht.

Dit seizoen eindigden de groen-witten in de competitie op de derde plaats achter Benfica en FC Porto, waardoor zij mogen deelnemen aan de voorronden van de Champions League. Braga werd vierde en is daardoor ondanks de nederlaag in de bekerfinale gegarandeerd van een ticket voor de Europa League.