Sporting blijft kwakkelen, stuntje Hibernian tegen Celtic

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Het is niet de hoogst aangeschreven competitie, maar Sporting Lissabon heeft zaterdag in het League Cup-duel met Rio Ave het slechte gevoel na een reeks van teleurstellende resultaten niet kunnen wegspoelen • De rode kaart voor invaller Eric Dier kort voor rust was het begin van het einde voor de ploeg van trainer Franky Vercauteren • Temitope Obadeyi, Tarantini en Ahmed Mahgoub maakten een einde aan de hoop van Sporting op de League Cup (3-0) • Bij Sporting stond Ricky van Wolfswinkel in de basis en kwam Zakaria Labyad in de 79ste minuut binnen de lijn • • De Schotse nummer vier Hibernian heeft zaterdag verrast met een 1-0 overwinning op koploper Celtic, dat pas de vierde nederlaag van het seizoen incasseerde • De treffer van Leigh Griffiths in de negende minuut bleek doorslaggevend • Celtic, dat ondanks het verlies comfortabel aan kop blijft, stuitte in de jacht op de gelijkmaker steeds weer op Hibernian-keeper Ben Williams • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.