Spoorboekje play-offs Jupiler League: vier ploegen trappen af

Reacties

Waar de Eredivisie zondag pas zijn apotheose kent, beginnen ze in de Jupiler League maandagavond al aan de play-offs. Acht ploegen uit het tweede niveau strijden deze maand voor maximaal twee plekken in de Eredivisie. Een spoorboekje voor de komende weken.

Spoorboekje play-offs Jupiler League: vier ploegen trappen af

Vrijdag stond de laatste speelronde in de Jupiler League nog op het programma, maar met Helmond Sport - Almere City en RKC Waalwijk - FC Emmen dient de eerste ronde van de play-offs zich maandagavond al aan. Vrijdag volgen de returns, waardoor de eerste twee afvallers al bekend zijn voordat het Eredivisie-seizoen überhaupt is afgerond.

Een week later barst de strijd pas echt los, want dan is ook bekend welke Eredivisie-clubs zijn veroordeeld tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie. Op dit moment zijn dat Sparta Rotterdam en NEC, maar ook Roda JC Kerkrade is nog niet veilig. In de halve finale voegen ook NAC Breda, FC Volendam, MVV Maastricht en SC Cambuur zich bij het overgebleven stel, dat in dat stadium nog acht clubs telt.

Zoals de stand er in de Eredivisie nu voor staat, speelt de winnaar van Helmond Sport - Almere City tegen nummer zeventien NEC, terwijl RKC of FC Emmen het opneemt tegen Sparta. Volendam treft NAC en Cambuur hoopt af te rekenen met MVV. De heenwedstrijden in de halve finale worden op 18 mei gespeeld, de returns staan drie dagen later op het programma.

De ontknoping van de play-offs begint op donderdag 25 mei met de heenwedstrijden in de finale. De eindklassering in de reguliere competitie bepaalt welke clubs beginnen met een uitwedstrijd. Drie dagen later, op zondag 28 mei, weten we uit welke achttien clubs de Eredivisie volgend seizoen bestaat.

RKC Waalwijk bereikt play-offs na gelijkspel bij tiental MVV
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.