Spitsentekort blijft Hiddink parten spelen bij Chelsea

Reacties

Guus Hiddink zit mogelijk ook zondagmiddag tijdens de uitwedstrijd tegen Crystal Palace nog dun in zijn centrumspitsen. De manager van Chelsea weet nog niet of hij in het eerste duel van 2016 kan beschikken over Radamel Falcao en Loïc Rémy.

Spitsentekort blijft Hiddink parten spelen bij Chelsea

Maandag brak het spitsentekort Hiddink nog op tijdens het bezoek aan Manchester United (0-0), omdat Diego Costa die wedstrijd uitzat door een schorsing. De 69-jarige interim-manager vreest Falcao en Rémy ook komende zondag nog te missen. De voormalige Oranje-bondscoach noemde beide spitsen een twijfelgeval.

Of het betekent dat Chelsea in januari de transfermarkt opgaat voor een extra spits, wilde Hiddink niet zeggen. 'De transfermarkt gaat inderdaad open, maar ik ga niet in op zulke dingen. Als je de vorige wedstrijden ziet, hoop ik dat mijn spitsen snel herstellen. We hebben dubbele bezetting nodig op alle posities, maar dat zegt niks over onze transferplannen.'

Glimlach
Hiddink deed al net zo schimmig over de toekomst van Cesc Fabregas. De Spaanse middenvelder wordt net als Rémy in verband gebracht met een tussentijds vertrek, maar Hiddink heeft beide spelers nodig. 'Cesc is happy, hij komt elke dag binnen met een glimlach. Hij heeft de laatste maanden ook te veel kritiek gekregen. De hele ploeg deed het niet goed, ik wil daarbij niet maar naar één speler kijken.' In Manchester ontbrak de ex-speler van Arsenal en Barcelona omdat hij koorts had, maar de 28-jarige spelmaker heeft al meegespeeld bij de beloften.

Met de bekritiseerde Fabregas mogelijk weer terug in het elftal moet Hiddink zondag proberen zijn eerste zege te boeken. 'Het is niet zo makkelijk meer om een lange serie zeges neer te zetten', weet Hiddink, die in Crystal Palace een geduchte opponent ziet. 'Ze staan dicht bij de Champions League-posities. Crystal Palace doet het goed, Alan Pardew heeft geweldig werk verricht daar. Het is een goed georganiseerde ploeg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.