Spitsenprobleem AZ: Ari en El Hamdaoui onzeker

Ari en Mounir El Hamdaoui kunnen vrijdag mogelijk niet in actie komen in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Beiden zijn volgens trainer Louis van Gaal grote vraagtekens.

Spitsenprobleem AZ: Ari en El Hamdaoui onzeker

'Het is het verhaal van de tien kleine negertjes', vertelde Van Gaal. 'Woensdag is Ari uitgestapt en vandaag deed Mounir El Hamdaoui datzelfde. Mounir gaat nog naar het ziekenhuis voor verder onderzoek; Ari traint vanmiddag een keer extra.'

'Aan de hand van die testen beslis ik of ze bij de wedstrijdselectie zitten', vervolgt Van Gaal, die een streep kon zetten door de naam van een van zijn basisspelers. 'David Mendes da Silva is ziek en zal niet bij de selectie van achttien spelers zitten.'

AZ heeft de laatste weken te kampen met veel blessures. Zo staan Héctor Moreno en Jeremain Lens maanden aan de kant vanwege een voetbreuk, Moussa Dembélé en Gijs Luirink revalideren beiden van een kniekwetsuur en Kew Jaliens komt terug van een bovenbeenblessure.

De dertigjarige centrale verdediger zal nog niet tot de wedstrijdselectie behoren. 'Alleen bij hoge nood zit hij bij de eerste achttien: pas op het moment als al die anderen geblesseerd zijn', aldus Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen