Dembélé door operatie pas na winterstop terug

De rentree van Moussa Dembélé laat langer op zich wachten. De spits van AZ ontkomt niet aan een operatie aan zijn rechterknie.

Dembélé door operatie pas na winterstop terug

Dembélé kreeg tijdens een bezoek aan specialist Lieven Maesschalck te horen dat er sprake is van een beschadigde meniscus.

Dembélé ondergaat vrijdag in Antwerpen een operatie en staat daarmee zeker acht weken aan de kant. De international kan weer van de partij zijn als AZ op 18 januari 2009 met een duel met FC Volendam begint aan de tweede seizoenshelft.

'Dit is een zware klap voor Moussa', zei zaakwaarnemer Patrick Vervoort tegen Sporza. 'Hij zal even tijd nodig hebben om het te verwerken. Moussa is te ontgoocheld om interviews te geven.'

Dembélé was half oktober geblesseerd teruggekeerd uit België. De spits had tijdens de warming-up van het WK-kwalificatieduel met Spanje last gekregen van een knie. De medische staf van AZ had er aanvankelijk rust voorgeschreven als oplossing voor de problemen, ook omdat een MRI-scan geen uitsluitsel bood over de precieze oorzaak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen