Spits Gudjohnsen vervanger Sigthórsson naast Finnbogason

In Solna (Zweden-Portugal) en in Zagreb (IJsland en Kroatië) strijden de nodige spelers uit de Nederlandse competitie om het felbegeerde WK-ticket. Het beslissende play-off-duel tussen IJsland en Kroatië staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

Spits Gudjohnsen vervanger Sigthórsson naast Finnbogason

In Zagreb moet de IJslander Alfred Finnbogason (SC Heerenveen) het in de voorhoede stellen zonder de geblesseerde Kolbeinn Sigthórsson (Ajax). De plaats van Sigthórsson wordt ingenomen door de ervaren spits Eidur Gudjohnsen, die in het verleden uitkwam voor onder meer PSV en Chelsea.

Bondscoach  Lars Lagerbäck ruimt, net als in het eerste duel, een basisplaats in voor AZ-aanvaller Johann Berg Gudmundsson. Victor Pálsson, die uitkomt voor NEC, begint opnieuw op de bank. Ook bij Kroatië een Nederlands tintje. Bondscoach Nico Kovac wijzigde zijn opstelling weliswaar op twee plaatsen, maar liet Danijel Pranjic, oud-speler van SC Heerenveen, staan.

In Solna, waar de titanenstrijd tussen Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo voortgezet wordt, geen enkele Eredivisiespeler in de startopstelling. Daarentegen opnieuw basisplaatsen voor Andreas Isaksson (voorheen PSV), Rasmus Elm (voorheen AZ) en oud-Feyenoorder Johan Elmander.

Ola Toivonen (PSV) en Kristoffer Nordfeldt (SC Heerenveen) moeten opnieuw plaatsnemen op de bank. Datzelfde geldt voor de voormalige Eredivisionisten Andreas Granqvist (FC Groningen), Pontus Wernbloom (AZ), Jonas Olsson (NEC) en Alexander Gerndt (FC Utrecht).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen