Spijtoptant Scholes bouwt verder aan imposant cv

Met de zeer onverwachte terugkeer van Paul Scholes (37) lonkt voor de routinier direct een fraaie mijlpaal. Als de Engelsman dit seizoen – net als zondag in het duel met stadgenoot Manchester City (3-2 zege) – nog enkele malen zijn opwachting maakt, stijgt hij een plaatsje in het all time-klassement wat aantal wedstrijden betreft voor Manchester United.

Spijtoptant Scholes bouwt verder aan imposant cv

Ryan Giggs is in officieel verband nog steeds de onbetwiste lijstaanvoerder van dat eervolle klassement. De Welshman heeft al 894 wedstrijden voor United achter zijn naam staan. Voor hem lonkt dus eveneens een fraai jubileum, aangezien zijn negenhonderdste wedstrijd rap in zicht komt.

Tweede op de ranglijst is clubicoon Bobby Charlton. De clubman pur sang kwam tot 758 optredens in het shirt van zijn geliefde United. Bill Foulkes bezet met 688 wedstrijden het derde treetje op het podium en juist op die stek aast Scholes. Zijn achterstand bedraagt met 677 duels op zijn cv immers maar elf wedstrijden.

Als we naar wedstrijden in de Premier League (start in 1992/93) kijken, hoeft Scholes alleen Giggs voor zich te dulden. Het verschil is aanzienlijk. Giggs kwam tot 586 duels tegenover 466 voor zijn rossige collega. De spijtoptant verraste zondag de gehele Engelse voetbalwereld door terug te komen op zijn vorig seizoen aangekondigde afscheid en direct al in te vallen in de FA Cup-clash met Manchester City.

Ook wat betreft het aantal treffers in de Premier League maakt Scholes deel uit van het podium. Wayne Rooney gaat met 115 goals aan de leiding. Ook hier volgen Giggs (106) en Scholes (102). (Tim Tempelaars) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's