Spelers Feyenoord hekelen kunstgras na nederlaag

Reacties

De spelers van Feyenoord hekelen de kunstgrasvelden in de vaderlandse competitie. De koploper verspeelde afgelopen zondag punten in de titelstrijd op bezoek bij Sparta Rotterdam, een van de ploegen met een kunstmat.

Spelers Feyenoord hekelen kunstgras na nederlaag

Hoewel de spelers van Feyenoord na de nederlaag tegen Sparta opzichtig het boetekleed aantrokken voor hun matige spel, laten ze ook niet na te benoemen dat dit verlies tot stand kwam op kunstgras. Eljero Elia vertelde twee weken geleden al in Den Haag dat hij nog nooit een goede wedstrijd had gespeeld op kunstgras. Hij was ook op Het Kasteel weer onzichtbaar. Nicolai Jørgensen moet ook niets hebben van de ondergrond en noemt het zelfs ongezond.

Zowel Elia (enkel en kuit) als Jørgensen (enkel) ontbrak woensdag op de training bij Feyenoord. Elia viel voortijdig uit tegen Sparta, net als Terence Kongolo (bovenbeen). Ook Bilal Basaçikoglu (enkel) en Marko Vejinovic (knie) kampen met blessures.

Trainer Van Bronckhorst benadrukte niet voor niets al voor de wedstrijd dat zijn equipe desondanks tot nog toe alles had gewonnen op kunstgras. 'Natuurlijk is dat niet fijn spelen', bevestigde Eric Botteghin echter. 'Maar dat moeten de anderen ook. Het is gewoon ander voetbal, het is lastiger tempo te maken. Dat was bij Roda JC, ADO Den Haag en vandaag ook weer zo. In onze thuiswedstrijden waren die ploegen kansloos en konden we makkelijker druk zetten en het tempo opvoeren. Maar dat is niet zo relevant, we wonnen tot nog toe ook onze wedstrijden op kunstgras. Dus moeten we gewoon naar onszelf kijken, in de kleedkamer zeggen we wat we ervan vinden en volgende week tegen AZ gaan we reageren.'

Afgezonderd van de 1-0 nederlaag op Het Kasteel won Feyenoord dit seizoen al zijn wedstrijden op kunstgras, tegen ADO Den Haag (0-1), Roda JC (0-2) en Heracles Almelo (0-1). Overigens treedt de koploper deze jaargang nog twee keer op kunstgras aan. Dat is als het op bezoek gaat bij PEC Zwolle (9 april) en Excelsior (7 mei).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.