Spelen onder Sampaoli is voor Vietto een godsgeschenk

Reacties

Dit weekend staat de tweede speelronde in de Primera División op het programma. VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit op de terugkeer van Sevilla-spits Luciano Vietto bij Villarreal (zondag 22.15 uur).

Spelen onder Sampaoli is voor Vietto een godsgeschenk

Het was alsof er een wervelwind door Estadio Ramón Sánchez Pizjuán raasde. De meest vermakelijke wedstrijd in de eerste speelronde was die tussen Sevilla en Espanyol. Het eerste competitieduel van de Andalusiërs onder trainer Jorge Sampaoli voldeed aan alle verwachtingen. Een debuut in stijl, met een waanzinnig hoog tempo, veel kansen en liefst tien goals. Met een 6-4 zege als uitkomst. Eindelijk kreeg Luciano Vietto (22) waar hij zo naar snakte. Met twee goals stilde hij zijn honger bij zijn eerste Primera División-wedstrijd in het shirt van Sevilla.

Het is kort na middernacht op 15 december 2014 als de geluiden van een voetbalwedstrijd door de woonkamer in huize Vietto galmen. De Argentijn zit voor de buis gekluisterd, want zijn Racing kan kampioen worden. Dat hij enkele uren eerder Villarreal naar de overwinning heeft geschoten in Vicente Calderón doet er even niet toe. Dat de ongeslagen reeks in eigen huis van het Atlético van Diego Simeone in de competitie ten einde is, telt evenmin. 'Ik heb nog veel vrienden bij Racing. We hebben het lastig gehad, daarom maakt dit kampioenschap me extra gelukkig.' Het tekent de liefde van Vietto voor Racing.

Racing is ook de club waar de behendige aanvaller in 2011 debuteert als prof. Onder Simeone om precies te zijn. El Cholo ziet het als coach van de club uit de provincie Buenos Aires helemaal zitten in het dan zeventienjarige talent. Een technische speler die gierig is voor het doel, Simeone ziet het graag. De jonge Vietto doet denken aan Javier Saviola. Vinnig, snel en een neusje voor de goal. Bij Villarreal zien ze het ook. De club neemt Vietto voor de start van het seizoen 2014/15 over van Racing.

Matchwinner Luciano Vietto na zijn goal tegen Atlético Madrid. Door de goal van de Argentijn verliezen de Madrilenen op 14 december voor het eerst in 2014 een competitiewedstrijd in eigen huis.
Matchwinner Luciano Vietto na zijn goal tegen Atlético Madrid. Door de goal van de Argentijn verliezen de Madrilenen op 14 december voor het eerst in 2014 een competitiewedstrijd in eigen huis.

Het gezamenlijke verleden van Simeone en Vietto bij Racing speelt ongetwijfeld mee bij het besluit van Atlético om Vietto in de zomer van 2015 voor twintig miljoen euro over te nemen van Villarreal. De Argentijn moet een aanvalsduo gaan vormen met Antoine Griezmann. De aankoop die voor Villarreal een seizoen eerder nog twaalf keer scoorde in La Liga lost de verwachtingen niet in. Zijn 25 doelpogingen in de competitie leveren Atlético slechts één doelpunt op in de competitie. Vietto loopt bij vlagen met zijn ziel onder zijn arm over het veld aan de oever van de Manzanares. Smachtend naar doelpunten.

Juist daarom deden de goals van Vietto in het openingsweekend van La Liga velen goed. Hij was in beeld bij Barcelona om als stand-in van het aanvalstrio Luis Suárez, Lionel Messi en Neymar te fungeren, maar het werd Sevilla. Daar heeft de aanvaller met landgenoot Jorge Sampaoli een offensieve coach gevonden die het in hem ziet zitten. Veel pressing, een hoog tempo en een verzameling aanvallend ingestelde spelers binnen de lijnen. Het is een garantie voor spektakel.

Tegen Espanyol leverden de vier doelpogingen van Vietto twee goals op. Mogelijkheden gaat hij hoe dan ook krijgen. Zeker met creatieve spelers als Franco Vazquez, Pablo Sarabia en Vitolo om hem heen. Het is aan Vietto om de trekker koelbloedig over te halen. In El Madrigal weten ze als geen ander wat het gevaar is.

Programma
Real Betis Sevilla 26-08
20:45
Deportivo La Coruña
Espanyol 26-08
22:00
Málaga
Osasuna 27-08
18:15
Real Sociedad
Eibar 27-08
18:15
Valencia
Real Madrid 27-08
20:15
Celta de Vigo
Leganés 27-08
22:15
Atlético Madrid
Las Palmas 28-08
18:15
Granada
Alavés 28-08
18:15
Sporting Gijón
Athletic de Bilbao 28-08
20:15
Barcelona
Villarreal 28-08
22:15
Sevilla
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.