Spektakel in Leverkusen met assist Frimpong en enorme blunder keeper

Het meeste spektakel bij de Europa League-wedstrijden van 21.00 uur vond je donderdagavond in Leverkusen. Met een blunderende keeper, een assist van Jeremie Frimpong en een dubbelslag van AS Monaco had de neutrale voetballiefhebber veel om van te genieten. Juventus stelde daarnaast teleur, terwijl Sporting Portugal ontsnapte.

Europa League

Bayer Leverkusen
2 - 3
Monaco
Monaco

Leverkusen kende niet bepaald een lekkere start in eigen huis. Keeper Lukas Hradecky ontving een pass en werd onder druk gezet door Monaco-aanvaller Breel Embolo. De doelman kon niet omgaan met de druk toen Embolo het duel aanging. Uiteindelijk struikelde Hradecky en werkte hij de bal in eigen doel. Na rust knokte Leverkusen zich terug. Frimpong gaf na rust een assist bij de gelijkmaker van Moussa Diaby en zag Florian Wirtz voor de 2-1 zorgen. Genoeg voor de zege was dat echter niet. Krepin Diatta maakte een kwartier voor het einde op fraaie wijze de 2-2 door met links uit te halen in de verre hoek. In de extra tijd bezorgde Axel Disasi Monaco een spectaculaire zege.

Juventus
Juventus
1 - 1
Nantes
Nantes

Na de teleurstellende derde plek in Groep H van de Champions League stroomde ook Juventus in de tussenronde van de Europa League in. De Oude Dame kent een teleurstellend seizoen met een puntenstraf in de Serie A en viel tegen FC Nantes tegen. Dusan Vlahovic schoot Juve nog op voorsprong tegen de Fransen, op aangeven van Federico Chiesa. Na rust kwam Nantes echter langszij via Ludovic Blas, die scoorde uit een counter. Zo zat er niet meer in dan 1-1 voor Juventus, dat in de extra tijd geen penalty kreeg nadat de scheidsrechter door de VAR naar het scherm was geroepen.

Sporting Lissabon
1 - 1
FC Midtjylland

Jeremiah St. Juste en zijn ploeggenoten haalden opgelucht adem. Sporting Portugal was namelijk de gevaarlijkste ploeg in de confrontatie met FC Midtjylland, maar de Denen kwamen op gelukkige wijze op voorsprong. Waar de Portugezen de bal niet in het net kregen, kwamen de bezoekers met nog een kwartier op de klok op voorsprong. Met dank aan Sporting-keeper Adán, die de bal pardoes inleverde bij invaller Emam Ashour. De Egyptenaar bedacht zich niet en schoot in een keer raak. Door een goal van Sebastian Coates eindigde de confrontatie in 1-1. Zo verloor Sporting in ieder geval niet.

Do 16 feb. 2023

Het verslag van Sevilla - PSV lees je via deze link​​​​​​​.

Conference League

Ludogorets
Ludogorets
1 - 0
Anderlecht
Anderlecht

Sergio Padt won met Ludogorets van landgenoot Bart Verbruggen, de keeper van Anderlecht. De Nederlander moest al na negen minuten vissen; aanvaller Igor Thiago opende de score. Padt hield de nul tegen de ploeg die in de Belgische competitie ploetert en dus ook in Europa een tegenslag moest verwerken.

Lazio
Lazio
1 - 0
CFR Cluj
CFR Cluj

Lazio raakte niet in paniek na de vroege rode kaart in de wedstrijd tegen Cluj. Patric moest al na een kwartier inrukken nadat hij de doorgebroken Ermal Krasniqi neerhaalde. Met Mario Gila als invaller binnen de lijnen versterkte Lazio de verdediging. Met succes, want de Italianen hielden de nul en boekten door een doelpunt van Ciro Immobile ook nog de overwinning.

Sheriff Tiraspol
0 - 1
Partizan Belgrado

Queensy Menig had een belangrijk aandeel in de zege van Partizan Belgrado op bezoek bij FC Sheriff. De Nederlander leverde vlak voor rust namelijk de assist op de enige goal van de avond. Ricardo Gomes maakte die treffer, waardoor Partizan met een goed gevoel toewerkt naar de return in Belgrado van volgende week. Daarin moet de club wel Igor Vujacic missen. De verdediger kreeg in de tweede helft vanwege een overtreding de rode kaart na inmenging van de VAR.

AEK Larnaca
AEK Larnaca
1 - 0
Dnipro-1
Dnipro-1

Voormalig FC Twente-verdediger Roberto Rosales won met AEK Larnaca en deelde zo de eerste tik uit aan Dnipro-1. Ángel García kroonde zich in de tweede helft tot matchwinner tegen de club die in Oekraïne bovenaan staat.