Specialist Depay kan Ronaldo doen vergeten op Old Trafford

Reacties

Manchester United hoopt in Memphis Depay (21) een nieuwe vrijetrappenspecialist te hebben gevonden. De verwachtingen van assistent-trainer Ryan Giggs zijn hooggespannen. De statistieken van de Oranje-international liegen er niet om.

Specialist Depay kan Ronaldo doen vergeten op Old Trafford

De rechterhand van manager Louis van Gaal schatte de traptechniek van de aanwinst hoog in. 'Sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo en David Beckham hebben we geen echte specialist meer gehad. Depay beschikt over goede statistieken als het om vrije trappen gaat', aldus Giggs in gesprek met The Sunday Times.  

Een specialist kan bepalend zijn voor het kampioenschap, weet de Welshman uit ervaring. 'Als je over een heel seizoen regelmatig uit dode spelmomenten scoort, dan kan dat het verschil maken. Ik wil de druk niet verhogen, maar ik hoop dat hij ieder jaar tien vrije trappen benut', vertelt de clubicoon met een knipoog.

Naar aanleiding van de uitspraken van de linksbuiten van weleer dook VI in de cijfers. Uit statistieken van Opta Sports blijkt dat Depay alles in huis heeft om de vrije trappen van Cristiano Ronaldo te doen vergeten op Old Trafford. De voormalige PSV'er had in zijn Eredivisieloopbaan 67 pogingen nodig om negen keer tot scoren te komen uit een vrije trap. Het levert de linksbuiten een percentage van 13,4 op.

Directe vrije trappen Memphis Depay (Bron: Opta Sports)
Club Pogingen Goals Succespercentage
PSV 67 9 13,4%

Zo'n hoog succespercentage bereikte Ronaldo nog nooit in één seizoen. De flamboyante Portugees heeft een gemiddelde van zeven procent in competitiewedstrijden. De vrije trappen van de vedette waren bij Manchester United en Real Madrid even efficiënt.

Directe vrije trappen Cristiano Ronaldo (Bron: Opta Sports)
Club Pogingen Goals Succespercentage
Manchester United 158 11 7,0
Real Madrid 257 18 7,0
Totaal 415 29 7,0

Het aantal pogingen van David Beckham bij Manchester United is niet bekend, maar de Engelsman met de gouden rechter kwam bij The Red Devils in totaal vijftien keer tot scoren uit een vrije trap.

Met Depay haalt Van Gaal de meest succesvolle vrijetrappenspecialist van het voorbije seizoen (vijf grootste Europese competities en Eredivisie) in huis. De buitenspeler kwam zeven keer tot scoren, Hakan Çalhanoglu (Bayer 04 Leverkusen) moet het met één treffer minder doen. Lasse Schöne (Ajax) en Tjaronn Chery (FC Groningen) delen de vierde plaats met ieder vier doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.