Sparv vertrekt na vier jaar bij Groningen 'voor de jeugd'

Tim Sparv verlaat FC Groningen na het huidige seizoen. De middenvelder heeft woensdagmiddag een gesprek gehad met algemeen directeur Hans Nijland, die de Fin liet weten de voorkeur te geven aan de doorstroming van de jeugd.

Sparv vertrekt na vier jaar bij Groningen 'voor de jeugd'

'De club wilde een andere weg in', vertelt Sparv aan Voetbal International. 'Ik ben nu druk bezig met de juiste club te vinden en ik sta open voor bijna alles. De laatste vier maanden waren lastig, maar ik heb een mooie tijd bij Groningen gehad.'

'De spelers en staf waren altijd enthousiast, maar ze willen de jeugd nu kansen gaan geven. Dan lijkt dit mij de beste optie voor beide partijen', aldus de 26-jarige Sparv, die zich over interesse van andere clubs nog geen zorgen hoeft te maken. 'Er is interesse, maar het seizoen duurt nog even dus dat wacht ik rustig af.'

Sparv kwam in 2009 over van Halmstads BK en speelde sindsdien 92 competitiewedstrijden voor De Trots van het Noorden. Zondag zal na het thuisduel met kampioen Ajax afscheid genomen worden van Sparv.

Niet alleen voor Sparv is een afscheid georganiseerd. Ook Oluwafemi Ajilore, die wrang genoeg zijn honderdste officiële wedstrijd voor de noorderlingen kan spelen, Tim Keurntjes en Luis Pedro worden uitgezwaaid aangezien zijn zullen vertrekken. Ajilore is met een transfersom van 3,3 miljoen euro, dat FC Midtjylland in 2008 voor hem ontving, nog altijd de duurste aankoop van Groningen ooit.(Joost Hofman)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen