Sparta zonder 'chef overtreding' bij jubileum Het Kasteel

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Willem II jaagt zaterdagavond ten koste van Sparta Rotterdam op de tweede zege.

Sparta zonder 'chef overtreding' bij jubileum Het Kasteel
Speelronde: 9
Aftrap: zaterdag 15 oktober, 18.30 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

• Na acht speelrondes bezet Sparta Rotterdam de keurige achtste plaats met elf punten. Dat zijn er vijf meer dan Willem II, dat slechts zestiende staat. De Tricolores slaagden er tot nu toe alleen in om Ajax op de knieën te krijgen.

• Sparta en Willem II stonden in Eredivisie-verband 33 keer eerder tegenover elkaar op Het Kasteel. De Rotterdammers trokken liefst 22 maal aan het langste eind en gingen slechts zes keer onderuit. Vijf keer leverde het duel geen winnaar op.

• De confrontatie tussen Sparta en Willem II staat in het teken van Het Kasteel, waar precies honderd jaar geleden het eerste duel werd afgewerkt. Toevallig was dat ook Sparta - Willem II (1-0).

• Sparta voert het 'overtredingenklassement' aan. Liefst 122 keer werd een speler van de promovendus teruggefloten in de eerste acht wedstrijden. Denzel Dumfries, geschorst tegen Willem II, is met 25 overtredingen de aanvoerder van het individuele 'overtredingklassement'.

Denzel Dumfries, geschorst tegen Willem II, maakte tot nu toe de meeste overtredingen in de Eredivisie.
Denzel Dumfries, geschorst tegen Willem II, maakte tot nu toe de meeste overtredingen in de Eredivisie.

• Als de Rotterdammers een overwinning boeken, zijn ze bezig aan de beste seizoenstart sinds 1991/92. Destijds stond Sparta voor het laatst op veertien punten na negen wedstrijden, gecorrigeerd voor het systeem van drie punten voor een zege.

• Zakaria El Azzouzi is tot nu toe 'chef buitenspel' in de Eredivisie. Gedurende de eerste acht speelrondes werd de Ajax-huurling liefst achttien keer afgevlagd. Meer dan twee keer zoveel als AZ'er Fred Friday (negen keer), de nummer twee op deze rangschikking.

• Willem II-verdediger Jordens Peters kan zijn honderdste duel in de Eredivisie afwerken. De ex-speler van FC Den Bosch startte liefst 98 keer in de basis.

• Erik Falkenburg keert terug op Het Kasteel, zes jaar nadat hij met Sparta degradeerde uit de Eredivisie. De middenvelder annex aanvaller van Willem II kwam in Eredivisieverband 62 keer uit voor de Rotterdammers en realiseerde dertien treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.