Sparta zoekt nieuwe doelman na 'reuzenstap' Pellatz

Sparta Rotterdam moet na twee seizoenen op zoek naar een nieuwe eerste doelman. Nico Pellatz (26) tekende donderdag een tweejarig contract bij Dynamo Dresden, vorig seizoen geëindigd als nummer zestien van de Tweede Bundesliga.

Sparta zoekt nieuwe doelman na 'reuzenstap' Pellatz

'Het komt niet vaak voor dat spelers vanuit de Jupiler League naar de Tweede Bundesliga overstappen', reageert de Duitse goalie tegenover Voetbal International. 'Voor mij is dit een Riesenschritt nach vorne. De Tweede Bundesliga is een waanzinnig sterke competitie. En Dynamo Dresden heeft een heel rijke historie. Er wordt een nieuw stadion gebouwd en de fans zijn heel fanatiek.'

Een kleine twee maanden geleden liep Pellatz met Sparta Rotterdam promotie naar de Eredivisie op het allerlaatste moment mis. Roda JC besliste de finale van de play-offs door de return in de slotfase met 2-1 te winnen.

'Dat heeft geen rol gespeeld bij mijn vertrek', stelt Pellatz. 'Na het mislopen van de promotie was het eerder voor Sparta lastig om met mij verder te gaan. Maar ik was graag gebleven. Met de terugkeer van spits Johan Voskamp verwacht ik dat Sparta om de titel gaat spelen. Maar Dynamo Dresden zie ik als eenmalige kans. Het is de mogelijkheid om als eerste keeper in mijn thuisland te spelen.'

In Duitsland speelde de voormalig jeugdinternational tussen 2004 en 2009 voor de reserveteams van Hertha BSC en Werder Bremen. Voor laatstgenoemde speelde Pellatz één bekerduel in de hoofdmacht. Nadien stond hij kortstondig onder contract bij onder meer ADO Den Haag en Excelsior.

Dynamo Dresden werd zeven keer kampioen van de DDR-Oberliga. 'De laatste jaren pendelde Dynamo tussen het tweede en derde niveau. Ook dit jaar zal handhaving het enige doel zijn. Als we erin slagen weg te blijven van de degradatiestreep, heeft de club het goed gedaan.' (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen