Sparta wacht al sinds verkiezing Trump op Eredivisie-zege

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Sparta Rotterdam en PEC Zwolle kunnen beide een zege goed gebruiken in de strijd om lijfsbehoud.

Sparta wacht al sinds verkiezing Trump op Eredivisie-zege
Speelronde: 21
Aftrap: zondag 5 februari, 14.30 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• Sparta Rotterdam en PEC Zwolle doen bijna niets voor elkaar onder. De thuisploeg van zondag sprokkelde tot nu toe achttien puntjes bijeen, slechts eentje meer dan PEC Zwolle.

• Voor de elfde keer fungeert Sparta Rotterdam als gastheer van PEC Zwolle in de Eredivisie. De Kasteelheren verdedigen zondag een ongeslagen status. Vijf keer triomfeerde Sparta en vijf keer eindigde het duel in een gelijkspel.

• Sparta en PEC Zwolle zijn elkaar de laatste seizoenen steeds misgelopen in de Eredivisie. De laatste keer dat de Rotterdammers in eigen huis stuitten op de club uit Overijssel dateert alweer van 4 september 1988 (3-1 winst Sparta).

• Geen enkele Eredivisie-club wacht zó lang op een overwinning als Sparta Rotterdam. Sinds de laatste zege (op 4 november tegen SC Heerenveen, nog voor de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten) zijn 93 dagen verstreken.

In augustus eindigde de 'heenwedstrijd' in een 0-3 zege voor Sparta Rotterdam.
In augustus eindigde de 'heenwedstrijd' in een 0-3 zege voor Sparta Rotterdam.

• De laatste keer dat Sparta een clean sheet realiseerde in de Eredivisie is nóg langer geleden. Op 18 september kreeg NEC geen voet aan de grond tegen de ploeg van trainer Alex Pastoor (2-0).

• In de eerste drie duels na de winterstop schoot PEC Zwolle liefst 24 keer op doel. Alleen PSV deed het met 32 inzetten tussen de palen nog beter dan de KNVB-bekerwinnaar van 2014.

• Desondanks is PEC Zwolle er nog niet in geslaagd de degradatiezone te verlaten. Een belangrijke oorzaak is het hoge aantal tegentreffers, liefst veertig. Geen ploeg kreeg in de eerste twintig speelrondes meer goals om de oren.

• PEC Zwolle incasseerde deze Eredivisie-jaargang al zes strafschoppen. Na twintig speelrondes moest de equipe van Ron Jans alleen Go Ahead Eagles naast zich dulden in dit klassement. Zelf mocht PEC nog geen enkele keer aanleggen vanaf elf meter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.