Sparta verlicht druk door winstpartij bij koploper MVV

Sparta Rotterdam heeft maandagavond op bezoek bij MVV Maastricht een belangrijke zege geboekt (0-1). Door de minimale zege op de lijstaanvoerder (het eerste verlies van de Limburgers) verlichten de Rotterdammers de druk, die was opgevoerd na een mindere serie wedstrijden.

Waar de Rotterdammers na achttien minuten een strafschop hadden moeten krijgen, werd toen Steef Nieuwendaal nog beloond met een gele kaart na een vermeende schwalbe. Even later gaf arbiter Dennis Higler wel een penalty na een lichtere overtreding. Sandro Calabro benutte het buitenkansje en zette Sparta tegen de verhouding in op voorsprong.

In het tweede bedrijf ging MVV op zoek naar de gelijkmaker, maar bleef Sparta overeind. Spartaan Jens van Son raakte in de blessuretijd nog de lat. Door de zege stijgen de Rotterdammers naar de derde plaats, die ze delen met FC Dordrecht. Beide ploegen hebben 21 punten uit elf duels.

MVV verloor de ongeslagen status, maar is nog steeds koploper. De voorsprong op nummer twee Helmond Sport is vier punten, terwijl met een punt minder Dordrecht en Sparta volgen.