Koploper MVV wint in Leeuwarden, Sparta onderuit

MVV Maastricht heeft geen fout gemaakt op bezoek bij SC Cambuur. Sparta Rotterdam deed dat wel; de ploeg van trainer Michel Vonk ging onderuit in het uitduel met FC Eindhoven.

SC Cambuur - MVV Maastricht 1-3Koploper MVV kende een geweldige start in Leeuwarden, want na dertien minuten leidde het al met 2-0 bij Cambuur. In de tweede minuut opende Danny Schreurs op aangeven van aanvoerder Tom Van Hyfte de score en elf minuten later maakte Mark Veldmate uit de rebound 0-2. Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub via Michiel Hemmen terug in de wedstrijd, maar na een uur moest Cambuur met tien man verder na een directe rode kaart voor Mohamed El Makrini. Met elf tegen tien scoorde MVV nog één keer: in de 75ste minuut bepaalde Bryan Smeets de eindstand op 1-3.

FC Eindhoven - Sparta Rotterdam 3-0Sparta bezette voorafgaand aan de tiende speelronde de tweede plaats, maar keerde zonder punten terug van het uitduel met Eindhoven. Soufiane Dadda zette de thuisclub na een klein half uur op voorsprong en in het laatste kwart van de wedstrijd maakte Serhat Koç het karwei af. De voormalig spits van FC Groningen scoorde twee keer en bezorgde Sparta zo een grote nederlaag.

FC Emmen - Helmond Sport 1-1Helmond Sport profiteerde op de valreep van het verlies van Sparta. De ploeg van trainer Eric Meijers had na negen duels net als de Rotterdammers achttien punten, maar leek ook onderuit te gaan op bezoek bij FC Emmen. Wout Weghorst had de thuisclub na ruim een uur op 1-0 gezet en de voorsprong hield tot diep in blessuretijd stand. Een overtreding van Kevin Görtz leverde niet alleen een rode kaart op voor de verdediger, maar ook een strafschop voor de bezoekers. Deze werd door Daniel Guijo-Velasco benut, waardoor Sparta gepasseerd werd.

Fortuna Sittard - Telstar 2-0De tweede plaats is echter na tien wedstrijden voor Fortuna Sittard, dat Sparta en Helmond Sport op de ranglijst passeerde door Telstar in Limburg met 2-0 te verslaan. Kevin Diaz bezorgde Fortuna al na twee minuten de voorsprong, maar op slag van rust moest de thuisclub met tien man verder omdat Joeri Schroyen zijn tweede gele kaart ontving. In de 72ste minuut kreeg Sjaak Lettinga namens Telstar ook zijn tweede geel, waardoor beide teams met tien man stonden. Ramazan Cevik bracht de zege negen minuten voor tijd in veilige haven door de 2-0 te maken. Telstar beëindigde de wedstrijd overigens met negen man, aangezien Jerold Promes in blessuretijd met direct rood van het veld werd gestuurd.

Overige uitslagenGo Ahead Eagles - FC Dordrecht 0-2De Graafschap - FC Oss 1-1Excelsior - AGOVV Apeldoorn 0-0 Foto: VI Images