Sparta ontsnapt in Den Bosch, Go Ahead onderuit

Sparta Rotterdam heeft in Den Bosch op het nippertje puntenverlies voorkomen. Go Ahead Eagles raakte verder achterop na het bezoek aan Achilles '29.

FC Den Bosch – Sparta Rotterdam 1-2
In de herhaling heeft Sparta Rotterdam de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch omgezet in een overwinning. De Kasteelheren waren twee dagen eerder onverrichterzake teruggekeerd uit Brabant nadat door de lichtmastproblemen het duel in De Vliert niet was doorgegaan.

Paco van Moorsel, die in 2007 zijn profloopbaan begon bij FC Den Bosch, brak zondag in de 51ste minuut de ban namens Sparta Rotterdam. De tiende competitietreffer van de aanvallende middenvelder leek niet genoeg voor de drie punten toen Bart Biemans in de 87ste minuut de 1-1 maakte.

Rick Ketting zorgde in blessuretijd voor een onverwachte ontknoping van de wedstrijd. De invaller tekende voor de winnende treffer voor de gasten. Dankzij de overwinning groeide de voorsprong van Sparta op nummer twee VVV-Venlo, dat vrijdag met 3-0 had gewonnen van FC Volendam, tot zes punten. Daarbij hebben de Kasteelheren nog een wedstrijd achter de hand.

Achilles '29 – Go Ahead Eagles 1-0
In zijn driehonderdste wedstrijd voor Achilles '29 heeft Thijs Hendriks zich beloond met een doelpunt. In de 28ste minuut opende hij met het hoofd de score tegen Go Ahead Eagles. De Deventer gasten probeerden met het antwoord te komen, maar bleven in Groesbeek met lege handen. Daardoor blijft Go Ahead vijfde in de Jupiler League met inmiddels vijftien punten achterstand op Sparta.