Sparta krijgt periodetitel door uitglijder NAC

Reacties

NAC Breda heeft de tweede periodetitel aan Sparta Rotterdam moeten laten. De Brabanders konden zelfs met een man meer het noodzakelijke punt niet binnenslepen.

Sparta krijgt periodetitel door uitglijder NAC

NAC Breda – Go Ahead Eagles 0-1
Een punt was voor NAC voldoende om Sparta op doelsaldo voor te blijven en met de tweede periodetitel een ticket voor de nacompetitie veilig te stellen. Een recordaantal toeschouwers in de Jupiler League maakte zich op voor een feestje. Maar in het volgepakte Rat Verlegh Stadion werd het een anticlimax.

In de 55ste minuut tekende de eerste contouren van een teleurstellende avond zich af voor  NAC Breda. Keeper Jelle ten Rouwelaar redde nog wel op de inzet van Xander Schenk, maar moest daarna een antwoord schuldig blijven op de inzet van Leon de Kogel.

De thuisploeg kreeg zeker in de tweede helft grote kansen op de noodzakelijke gelijkmaker, via onder anderen Uros Matic en invaller Kevin Brands. Go Ahead-keeper Theo Zwarthoed hield zijn doel echter met kunst- en vliegwerk schoon. Ook met een man minder - Tom Daemen kreeg in de tachtigste minuut zijn tweede gele kaart – hield de ploeg uit Deventer stand.

Go Ahead klom dankzij het succes in Breda naar de derde plaats, waar het gedesillusioneerde NAC een pas op de plaats moest maken na het bittere sluitstuk van de tweede periode.

FC Dordrecht  - Sparta Rotterdam 0-3
Voor Sparta Rotterdam was de tweede periode een afgesloten hoofdstuk zonder dat het de uitkomst wist. De Kasteelheren waren immers al uitgespeeld en moesten afwachten hoe NAC Breda het ervan afbracht.

Sparta had zijn vizier gericht op het bevestigen van de koppositie. De ploeg van trainer Alex Pastoor zette al snel de eerste stap tegen FC Dordrecht. Thomas Verhaar tekende aan de Krommedijk in de tweede minuut voor de Rotterdamse voorsprong. In de slotfase maakte Sparta dankzij een goals van Melvin Vissers en Finn Stokkers het karwei af.

Het andere mooie nieuws volgde later uit Breda, waar de nederlaag van de thuisploeg zorgde voor nog meer vreugde in het Rotterdamse kamp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.