Sparta blij met 'buitenkansjes' Boukhari, Bessa en Roorda

Reacties

Sparta Rotterdam heeft een dag voor het sluiten van de transfermarkt een flinke slag geslagen. Geert-Arend Roorda, Nourdin Boukhari en Daniël Bessa komen de Jupiler League-club uit Rotterdam-West versterken.

Sparta blij met 'buitenkansjes' Boukhari, Bessa en Roorda

Het trio verbond zich tot het einde van het seizoen aan Sparta, dat vijfde staat in de Eerste Divisie. Roorda (25) komt over van NEC, waar zijn rol was uitgespeeld. Hij verdedigde eerder de kleuren van SC Heerenveen en Excelsior. Boukhari (33) gaat op amateurbasis aan de slag bij Sparta. Hij begint aan zijn derde termijn in Spangen, want in de perioden 1999-02 en 2007-08 speelde hij ook al op Het Kasteel. Bessa (21, foto rechts) wordt op huurbasis overgenomen van Internazionale, dat hem de eerste helft van dit seizoen stalde bij Olhanense uit Portugal.

Trainer Gert Kruys is bijzonder tevreden met de kwaliteitsimpuls. 'Deze jongens waren voor ons stuk voor stuk buitenkansjes waar ik heel blij mee ben', vertelt hij aan Voetbal International. Boukhari en Roorda kwamen dit seizoen niet of nauwelijks in actie en zijn daarom nog niet volledig wedstrijdfit, beaamt Kruys.

'Maar ik wil Nourdin een enorm compliment maken voor de wijze waarop hij zich de afgelopen weken heeft gemanifesteerd. Hij is nog niet helemaal honderd procent, maar doordat hij zo hard gewerkt heeft hoeft hij nog maar een paar stappen te zetten. Het is voor hem en voor Sparta heel leuk dat hij nu terug is op het oude nest. Roorda heeft zijn minuten dit seizoen vooral in het tweede van NEC gemaakt, dus we moeten met hem nog even aan de slag. Ik ga er vanuit dat hij er echt op gebrand is zich bij ons te laten zien', vervolgt Kruys.

Boukhari en Roorda zijn bekende gezichten uit het Nederlandse voetbal, iets wat niet voor Inter-huurling Bessa geldt. 'Hij heeft tijdens zijn stage een heel goede indruk op ons gemaakt. Het is een talentvolle jongen die als nummer 10 en vanaf de zijkant kan spelen', aldus Kruys. De teller voor winterse versterkingen bij Sparta staat na de eerdere komst van Michel Breuer nu op vier. 'Ik sluit niet uit dat er vandaag of morgen nog wat bij komt', stelt Kruys ten slotte. (Reon Boeringa)  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.