Spanje zonder Thiago op WK door knieoperatie

Reacties

Thiago Alcântara kan komende zomer niet in actie komen namens Spanje tijdens het WK in Brazilië. De 23-jarige middenvelder van Bayern München kampt met opnieuw een knieblessure en moet onder het mes.

Spanje zonder Thiago op WK door knieoperatie

Anderhalve maand geleden liep Thiago een gedeeltelijk gescheurde binnenband in zijn rechterknie op tijdens de thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim (3-3). Afgelopen zaterdag zat hij tegen VfB Stuttgart voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie van Bayern, maar kwam nog niet in actie.

Maandag ging het echter opnieuw mis voor de voormalig Barcelona-middenvelder, die een mediale knieband beschadigd en daardoor een operatie moet ondergaan. Daarna staat hij naar verluidt twee maanden aan de kant. 'Een zware klap voor Thiago, we leven met hem mee', reageerde voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op het nieuws.

De blessure betekent ook dat het slotstuk van Bayern, de bekerfinale van aanstaande zaterdag tegen Borussia Dortmund, aan hem voorbij gaat. Bondscoach Vicente del Bosque nam Thiago dinsdag ondanks zijn lichte klachten op in zijn dertigkoppige voorselectie, maar het overleven van de laatste schifing (de definitieve selectie van 23) is nu uitgesloten.

De zoon van Mazinho - in 1994 wereldkampioen met Brazilië - ontbreekt op het toernooi in het geboorteland van zijn vader, nadat hij vanwege een blessure ook al een streep had moeten zetten door deelname aan het EK van 2012. Spanje is tijdens het WK samen met Asutralië, Chili en Nederland ingedeeld in Groep B.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.