Spanje slaat toe: al meer goals dan tijdens EK-winst van 2012

Reacties

Spanje is de meest scorende ploeg dit EK. Met de eerste goal tegen Italië in de halve finale heeft de ploeg van bondscoach Luis Enrique nu zelfs al meer gescoord dan tijdens de EK-winst van 2012: 13 om 12.

Spanje slaat toe: al meer goals dan tijdens EK-winst van 2012
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Spanje
Spanje

En dat terwijl het EK nog zo twijfelachtig begon voor de Spanjaarden. Door een 0-0 gelijkspel tegen Zweden en een 1-1 remise tegen Polen moest de drievoudig Europees kampioen in de laatste groepswinst nog flink aan de bak. Dat heeft Slowakije geweten, want de arme nummer drie van Groep E werd met 5-0 omvergeblazen.

In de achtste finale scoorde de ploeg van Luis Enrique opnieuw vijf keer, al was er toen wel een verlenging nodig om Kroatië af te schudden: 3-5. Tegen Zwitserland werd één keer gescoord, er werd in de kwartfinale pas na penalty's (1-1 na verlenging) afgerekend met het stuntende land.

In 2012 scoorden de Spanjaarden, toen onder leiding van coach Vicente del Bosque, minder vaak dan nu het geval is. In de groepsfase werd tegen Italië een punt gepakt (1-1) en werden Ierland en Kroatië verslagen met respectievelijk 4-0 en 1-0. Via Frankrijk (2-0) en Portugal (0-0, 4-2 na penalty's) werd uiteindelijk de finale bereikt. Daarin volgde een ware voetbalshow en hadden de Italianen bij het weerzien geen enkele kans: 4-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Italië
Meer over Italië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.