Spanje met Casillas en Torres naar Confederations Cup

Regerend Europees en wereldkampioen Spanje gaat met recordinternational Iker Casillas naar de Confederations Cup in Brazilië. Bondscoach Vicente del Bosque behoudt het vertrouwen in de doelman van Real Madrid, die onder José Mourinho sinds januari niet meer in actie kwam voor De Koninklijke.

Spanje met Casillas en Torres naar Confederations Cup

Real-trainer Mourinho gaf dit kalenderjaar de voorkeur aan Diego López. De 31-jarige enkelvoudig international komt echter niet voor in de plannen van Del Bosque. Want behalve Casillas (143 interlands) kregen ook José Manuel Reina (Liverpool) en Víctor Valdés (Barcelona) een invitatie.

Ook Fernando Torres mag zich in aanloop en wellicht tijdens de generale repetitie van het WK in 2014 weer bewijzen. De spits van Chelsea behoort eveneens tot de voorlopige 26-koppige selectie, die zoals gewoonlijk niet veel nieuwe gezichten herbergt.

Torres heeft de concurrentiestrijd met Álvaro Negredo voorlopig in zijn voordeel beslecht. De 101-voudig international, die vooral in de Europa League op dreef was met zes goals, zat voor het laatst bij de selectie in oktober vorig jaar. Sindsdien had Negredo de voorkeur van Del Bosque genoten, maar de aanvaller van Sevilla moet het nu ook afleggen tegen Roberto Soldado.

Linksback Nacho Monreal (Arsenal) is ondanks zijn blessureleed van maanden, waar hij net van hersteld is, ook een uitnodiging toegestuurd. Doelman David de Gea (Manchester United) en Isco (Málaga) behoren niet tot de selectie, omdat zij met Jong Spanje deelnemen aan het EK-onder 21 in Israël. Daar is Jong Oranje een van de tegenstanders in de poulefase.

Spanje oefent op 8 juni nog tegen Haïti en begint vervolgens op 16 juni aan de Confederations Cup. Uruguay is dan de tegenstander. Later volgen duels met Tahiti (20 juni) en Nigeria (23 juni) in de groepsfase. Doel: Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Liverpool, Eng) en Víctor Valdés (Barcelona).

Verdediging: Jordi Alba (Barcelona), Raúl Albiol, Álvaro Arbeloa (beiden Real Madrid), César Azpilicueta (Chelsea, Eng), Javi García (Manchester City, Eng), Nacho Monreal (Arsenal, Eng), Gerard Piqué (Barcelona) en Sergio Ramos (Real Madrid).

Middenveld: Xabi Alonso (Real Madrid), Beñat (Real Betis), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal, Eng), Andrés Iniesta (Barcelona), Javi Martínez (Bayern München) en Xavi (Barcelona).

Aanval: Cesc Fabregas (Barcelona), Juan Mata (Chelsea, Eng), Jesús Navas (Sevilla), Pedro (Barcelona), David Silva (Manchester City, Eng), Roberto Soldado (Valencia), Fernando Torres (Chelsea, Eng) en David Villa (Barcelona).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen