Spanje krijgt Parijs met hulp van video-arbiter stil

Spanje heeft dinsdagavond een oefeninterland op bezoek bij Frankrijk gewonnen: 0-2. Een treffer van Antoine Griezmann werd afgekeurd na inmenging van de videoscheidsrechter.

De Spaanse bezoekers hadden in de eerste helft veruit het meeste balbezit, maar de ploeg van bondscoach Julen Lopetegui deed daar te weinig mee. Frankrijk, met AS Monaco-talent Kylian Mbappé voor het eerst in de basis, creëerde ook weinig.

De Fransen scoorden vlak na rust wel, maar de treffer werd afgekeurd. Griezmann kopte raak op aangeven van Layvin Kurzawa, maar de verdediger van Paris Saint-Germain stond buitenspel op het moment dat hij de bal ontving. Na inmenging van de videoscheidsrechter keurde arbiter Felix Zwayer de treffer af.

Aan de andere kant kwam Spanje wel op voorsprong. Een hoofdrol was er voor invallers Gerard Deulofeu en David Silva. Deulofeu werd in het strafschopgebied neergehaald en Silva benutte het buitenkansje: 0-1. In de slotfase zorgde Deulofeu op aangeven van Jordi Alba nog voor 0-2.

De kans is groot dat zowel Frankrijk als Spanje volgend jaar actief is op het WK in Rusland. In de kwalificatiereeks staat Frankrijk bovenaan in Groep A met dertien punten, waar Nederland vierde staat na de nederlaag in Bulgarije. Zweden, dat dinsdag knap won in Portugal (2-3) staat tweede. Spanje gaat samen met Italië aan kop in Groep G. Beide landen hebben dertien punten.