Spaanse media en Jordi Alba overladen trotse Barça-held Dest met complimenten

Reacties

Sergiño Dest kan voorlopig even niet meer stuk bij Barcelona. De van Ajax overgenomen jongeling was doorslaggevend voor de Catalanen, die zich dinsdagavond plaatsten voor de achtste finale van de Champions League. De twintigjarige rechtsback was zelf uiteraard blij, Spaanse media en ploeggenoot Jordi Alba maakten een diepe buiging.

Spaanse media en Jordi Alba overladen trotse Barça-held Dest met complimenten
© Pro Shots
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
0 - 4
Barcelona
Barcelona

Koeman nam een behoorlijk risico door Lionel Messi en Frenkie de Jong dinsdag thuis te laten, om vervolgens ook nog Ousmane Dembélé, Alba en Antoine Griezmann op de bank te laten beginnen. Toch kon hij na het duel bij Dinamo Kiev juichen: na negentig minuten stond er een overtuigende 0-4 overwinning op het scorebord. Dat was mede te danken aan Dest, die met zijn eerste goal in dienst van Barça goed was voor de 0-1.

Sowieso speelde de ex-Ajacied uitstekend, en dat kwam hem op lovende kritieken te staan. 'Barcelona heeft een echte rechtsback, en het lijkt een goeie', zo kopt Marca, dat hem uitriep tot Man van de Wedstrijd, zoals ook radiozender RAC1 deed. 'Hij was beslissend en scherp', zo schrijft Marca. 'De hele wedstrijd toonde hij drang naar voren en uiteindelijk was hij beslissend.' Ook ploeggenoot Jordi Alba toonde zich onder de indruk. 'Met al zijn kwaliteiten en kenmerken past Sergiño perfect bij ons.'

Dest zelf was uiteraard content. 'Ik ben heel blij met mijn eerste goal, het is echt een ongelooflijk gevoel. Ik hoor net dat ik de eerste Noord-Amerikaan ben die scoort voor deze prachtige club, dus dat maakt het extra bijzonder voor mij. Het was ook een belangrijke treffer. Hopelijk volgen er nog veel meer.' Ook ging hij in op de blessure van Sergi Roberto, waardoor hij nu mag opdraven. 'Ik vind het niet leuk dat hij geblesseerd is, dus ik hoop gewoon dat hij snel herstelt. Maar: nu krijg ik de kans om te spelen, dus doe ik mijn best.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.