Spaanse kranten rouwen na uitschakeling: 'Einde tijdperk'

Reacties

Bondscoach Vicente Del Bosque van Spanje ontkende maandagavond dat met de uitschakeling in de achtste finale op het EK een einde is gekomen aan een tijdperk. De Spaanse kranten hebben een diametraal andere mening na de 2-0 nederlaag tegen Italië.

Spaanse kranten rouwen na uitschakeling: 'Einde tijdperk'

'Fin de ciclo', ('Einde van een tijdperk') kopt AS. 'Italië verbrandt de laatste resten van wat de afgelopen jaren een zeer succesvolle ploeg was.' Marca pakt uit met de jaartallen '2008-2016' op de voorpagina, de periode waarin Spanje zich Europees kampioen mocht noemen. 'We zijn niet meer de beste.' Kwaliteitskrant El País plaatst net als de andere dagbladen treurende spelers op de voorpagina. 'Een era is afgesloten. Na de vroege uitschakeling op het WK in Brazilië is dit een nieuwe deceptie.'

Het Catalaanse Sport reserveert slechts de helft van de voorpagina voor de uitschakeling van La Selección. Op de andere helft staat Lionel Messi, die zondag zijn afscheid van de Argentijnse nationale ploeg aankondigde. De koppen luiden 'Drama' (bij Messi) en 'Gefaald' (bij Spanje).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.