Spaanse kranten fileren 'onherkenbaar' Barcelona

Reacties

De Spaanse kranten halen Barcelona woensdagochtend door het slijk na de historische 4-0 nederlaag tegen Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League.

Spaanse kranten fileren 'onherkenbaar' Barcelona

'Barcelona moet voor het grootste Europese wonder ooit zorgen na de pijnlijkste nederlaag in het tijdperk-Luis Enrique', schrijft El Mundo Deportivo.

'Barcelona was onherkenbaar tegen het superieure Paris Saint-Germain, dat zorgde voor een diepe wond.'

De kop in El Mundo Deportivo liegt er niet om.
De kop in El Mundo Deportivo liegt er niet om.

Sport komt met een analyse waarin acht pijnpunten worden beschreven. 'Barcelona heeft zijn identiteit verloren', valt er onder meer te lezen. 'Dat was eigenlijk al het geval, maar dinsdag viel het meer dan ooit op. PSG speelde zoals Barça vroeger speelde.' Verder is Luis Enrique volgens het dagblad op alle fronten afgetroefd door zijn collega Unai Emery. 'Pas bij een 4-0 achterstand kwam er een reactie van de ploeg.'

'Dit is niet Barça', kopt Sport.
'Dit is niet Barça', kopt Sport.

El País heeft het over een 'catastrofe' in Parijs. 'Het Barcelona van de tridente, van Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez, is afgetroefd. Het was alsof PSG een poster van de muur heeft getrokken, een oude poster welteverstaan. Zowel individueel als collectief is Barça gecrasht.'

De Franse krant L'Équipe richt zich logischerwijs meer op de prestatie van de thuisploeg. 'Prodigieux', staat er in koeienletters op de voorpagina, 'wonderbaarlijk.' 'Een ongelooflijke demonstratie', vermeldt het verslag.

De Franse krant L'Équipe prijst vooral PSG.
De Franse krant L'Équipe prijst vooral PSG.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.