Spaanse bond bereidt pitch voor om Piqué te behouden

Reacties

De Spaanse voetbalbond wil Gerard Piqué overhalen om zijn voornemen om te stoppen bij het nationale team na het WK van 2018 te herzien. Dit meldt de Spaanse krant AS.

Spaanse bond bereidt pitch voor om Piqué te behouden

De RFEF bereidt een ware pitch voor om Piqué van gedachten doen te veranderen. De Barcelona-verdediger meldde na de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Albanië (0-2 winst) dat hij in 2018 stopt als international, omdat hij de aanhoudende controverse over zijn vaderlandgevoelens voor Catalonië beu is. Voor de uitwedstrijd tegen Albanië knipte Piqué de onderkant van zijn lange mouwen eraf, omdat hij naar eigen zeggen het oorspronkelijke shirt niet lekker vond zitten. Op deze onderkant was de Spaanse vlag afgedrukt, waardoor hij zonder deze vlag op zijn mouwen speelde (zie foto). De kritiek die hierop volgde, was de welbekende druppel.

Piqué is na het WK van 2018 in Rusland slechts 31 jaar, terwijl hij met zijn 85 interlands na Sergio Ramos, Andrés Iniesta, David Silva en Sergio Busquets de meest ervaren Spaanse international is. De belangrijke verdediger moet voor het Spaanse elftal behouden blijven, vindt de RFEF.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.